6. MEĐUNARODNI BADMINTON TURNIR U MURTERU ĆE OKUPITI KLUBOVE IZ CIJELE REGIJE

Općina Murter - Kornati Sport TZO Murter Kornati

Međunarodni turnir u badmintonu, šesti po redu u Murteru, održat će se u subotu 25. lipnja u Sportskoj dvorani od 8 sati u organizaciji Tadeja Škofa, predsjednika Badminton kluba Pišece iz Slovenije uz potporu Općine i Turističke zajednice Murter-Kornati.

 Sada već tradicionalni turnir okuplja klubove iz cijele regije, pa će se tako u Murteru natjecati igrači iz  Sarajeva, Širokog brijega, Brača, Splita, Zadra, Dubrovnika, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Ljubljane, Celja, Pišeca, Brežica, Izole, Mengša, Rogaške slatine, Maribora, Lendave i Graza, a očekuje se čak 100 natjecatelja.

Nakon turnira bit će priređen tradicionalni piknik na otvorenom ispred Sportske dvorane, a u večernjim satima na Rudini će biti proglašeni pobjednici i podijeljene nagrade, a okupljene će raspjevati i rasplesati Ivica Sikirić Ico.

Osim samog turnira i sportskog nadmetanja ove godine će po prvi puta turnir poprimiti i humanitarnu notu kroz projekt Badminton kluba Pišece ‘Kolesarim za naše otroke’. Naime, u četvrtak u 4 ujutro ekipa biciklista će iz Brežica krenuti prema Murteru. Taj put dug 380 kilometara u petak navečer ‘zaokružit’ će zabavom u našem beer baru Kantun, a od 21 sat zabavljat će ih grupa Feniks.

Ovim projektom želimo prikupiti novce za opremanje našeg kluba kako bi djeca slabijeg imovinskog stanja koja kod nas treniraju imala bolje uvjete i opremu. Većina naših članova kroz cijelu godinu vrijedno trenira, a ljeto je doba godine kada radimo na kondiciji kako bi bili u top formi tako da kroz ovu biciklističku rutu svakako spajamo i ugodno s korisnim – rekao je Tadej Škof te dodao kako svi koji se žele uključiti u ovu akciju, bilo bicikliranjem bilo donacijama mogu to učiniti kontaktom na pisece@gmail.com ili na broj telefona +386 51 363084 (Matej).

Naime, 2017 godine Tadej Škof, inače i direktor međunarodne lige ‘www.ada-badminton.com’ zadužen za širenje badmintona, organizirao je u Murteru prvi turnir kao zabavu za kraj sezone, a od tada tek 30-tak sudionika ovo sportsko natjecanje svake je godine sve veće, pa krajem mjeseca očekujemo stotinjak natjecatelja.

 – Drago mi je da se tradicija badmintona u Murteru nastavlja, optimizam nas nije napuštao niti u danima kad je tu vladala karantena zbog epidemije Covid-19, nekako smo svi zajedno vjerovali da će se ovo naše sportsko, ali i prijateljsko druženje realizirati – rekao je prije nekoliko godina i dodao kako je zahvalan nesebičnoj podršci TZO i Općine Murter-Kornati za pomoć pri organizaciji turnira i cijelog sportskog vikenda.