PRIJATELJSKOM UTAKMICOM S VRŠNJACIMA IZ TRIBUNJA I STANKOVACA MLADI MURTERSKI NOGOMETAŠI OBILJEŽILI HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

Murter - Kornati Sport

Povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, 10. rujna, Zajednica sportova općine Murter-Kornati u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom organizirala je sportsko natjecanje djece u Sportsko rekreativnom centru Osnovne škole Murterski škoji.

Mladim nogometašima MNK Murter-a danas su se pridružili i njihovi vršnjaci iz Nogometnog kluba Stankovci i Nogometnog kluba Mladost iz Tribunja te su zajedno odigrali prijateljsku nogometnu utakmicu.

Cilj ove manifestacije je ukazati na važnost i potaknuti djecu na aktivno bavljenje sportom kroz što oni mogu zadovoljiti potrebu za kretanjem, za druženjem, disciplinom i redom.

Inače, Zajednica sportova općine Murter-Kornati je osmišljena kao krovna sportska udruga u koju se udružuju sportske udruge koje imaju sjedište na području Općine, te udruge čije je djelatnost od značaja za razvoj sporta, a sve radi ostvarivanja zajedničkih interesa u sportu. Ovakvo sportsko udruživanje kao cilj ima  popularizaciju te unapređenje sporta kroz odgoj i podučavanje, kroz stvaranja uvjeta za kontinuirano sustavno vježbanje, te svega ono što se u praksi ističe kao veliki benefit bavljenja sportom- do pedagoških edukacija razvijanja samopoštovanja, tolerancije i svega onog što obuhvaća i etničke vrijednosti