DODIJELJENO 12 NOVIH STIPENDIJA OPĆINE MURTER-KORNATI: ‘UZ USTRAJNOST I VOLJU MOŽETE POSTATI BAŠ TO ŠTO ŽELITE’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Općina Murter-Kornati dodijelila je jučer, 5. siječnja, u prostoru Društvenog centra Jedro, 12  novih stipendija, četiri za učenike srednjih škola u iznosu od 40 eura i osam za redovne studente u iznosu od 100 eura mjesečno za akademsku godinu 2023/2024.

Svojim zalaganjem, dobrim ocjenama i trudom učeničke stipendije dobile su Franka Skračić, Beata Mudronja, Filipa Rameša i Enia Turčinov, a studentske Antea Petrović, Klara Rameša, Roko Bašić, Duje Mudronja, Mate Markov, Lucija Lovrić, Karla Vodopija i Magdalena Turčinov.

Veseli nas što dio proračunskih sredstava ide za kvalitetnije školovanje naših mladih, svake godine se trudimo dodijeliti što više prema našim mogućnostima. Volim misliti da vam na ovaj način olakšavamo život izvan našeg otoka. Znam da je to teško jer život je takav da ide u različitim smjerovima i nikada ne znate kuda vas put može odvesti. I na svojoj sam koži osjetio kak se kroz školu i fakultet lako možemo naći u novim situacijama, neke će biti pozitivne, a katkada ćete se osjećati i kao da nemate dovoljno sredstava za život. Tu smo mi da vam pomognemo jer smo mnogi od nas to i prošli. Stipendije su tu da od vas napravimo bolje studente, a na kraju krajeva i bolje ljude. Svima želim sreću, nekima će biti teže, nekima lakše, ali vjerujem da uz ustrajnost i volju možete postati baš to što želite – rekao je ovom prilikom Toni Turčinov te zaželio novim stipendistima puno uspjeha uz nadu da se svi jednog dana vrate i obogate Murter svojim znanjem i sposobnostima.

Općina Murter-Kornati ukupno isplaćuje 47 stipendija, a kandidati su do 15. prosinca trebali priložiti svoje prijave. Kriterij je bio prosjek veći od 3,5 i redovno upisivanje godine, a za učenike prvih razreda srednjih škola uspjeh se utvrđuje prosječnom ocjenom  7. i 8 . razreda osnovne škole, uz uvjet da učenik nije ponavljao ni jedan razred. Također oni učenici i studenti koji su ostvarili plasman na županijskom/regionalnom, odnosno državnom ili međunarodnom natjecanju, iz bilo kojeg područja nastavnih i izvan nastavnih aktivnosti dobili su određeni broj bodova.