ADVENTSKI PROGRAM U MURTERU I OVE NAM GODINE DONOSI ZABAVU ZA SVE UZRASTE

Magazin Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Murter je već zasjao u svojem blagdanskom ruhu, a Adventski program i ove nam godine donosi zabavu za sve uzraste. Najmlađi će se tako rasplesati uz Dječji disco, upoznati djeda Božićnjaka ali i naučiti ponešto o naoj zaštićenoj kulturno-povijesnoj baštini, a one malo starije Turistička zajednica i SKUD Kreativac pozivaju na predstavu, božićni sajam i veliki božićni koncert u crkvi Svetog Mihovila.

 

U subotu, 10. prosinca, u 10 ujutro na rasporedu je ‘Mala konzervatorsko-restauratorska radionica’ za djecu koju će u Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Rebca voditi Jelena Ćurić. Polaznike radionice upoznat će sa zaštićenim kulturnim i povijesnim dobrima kroz ovu bogatu zbirku, a imat će priliku i sudjelovati u čišćenju i konzerviranju predmeta.

U 19 sati u Kino Sali Žut održat će se predstava ‘Za dolare i Magarca’ u izvedbi Dramske sekcije Udruge umirovljenika ‘Krešimirov grad Šibenik’. Pod redateljskom palicom Sineve Jurković ova komedija je nasmijala brojnu publiku, a predstava je  nastala prema priči Duške Krnić, a radnja se zbiva u starom Šibeniku, prije 100 godina, a govori o prošnji i ljubavi, o težačkoj obitelji koja ima tri kćeri i najstariju obećaju proscu iz Amerike jer za njezina momka nisu htjeli čuti jer im nije bio po volji.

U petak, 16. prosinca, u 18 sati na rasporedu je Adventski dječji disco u prostoru bivšeg Djela u organizaciji SKUD-a Kreativac i podršku Općine Murter-Kornati.

Već u nedjelju ujutro cure iz Kreativca pripremit će nam mali Božićni sajam na Hramini, koji je ove godine poseban jer ove godine su odlučile dijeliti svoj štand sa malim perspektivnim umjetnicima.

– Štand smo ove godine nazvali SKUD Cash and Carry jer želimo da svi kreativci imaju priliku izložiti i prodavati svoje rukotvorine. Zarada ide onome tko je donio svoje djelo, a simbolične dvije kune ostati će kod nas što ćemo na kraju proslijediti u humanitarne svrhe.  – rekle su nam cure iz Skud-a Kreativac.

Najveća zabava i uzbuđenje za male Murterine započet će u nedjelju, 18. prosinca u 19 sati u Kino Sali predstavom ‘ Dan u laboratoriju djeda Mraza’ nakon koje će on, uz svoje vjerne pomagače, podijeliti svima darove.

U petak, 23. prosinca, u crkvi Svetog Mihovila, Dječji župni zbor Sv Mihovil, Župni pjevački zbor Sv Mihovil i Mandolinski orkestar Murter održat će veliki Božićni koncert ‘Pri veliku radost navišćujem Vama’.