ŽELJKO NINČIĆ NASMIJAVAO MURTERINE DO SUZA

Aktivnosti 365 Kultura Kulturna događanja

U sklopu manifestacije Adventskih zbivanja u Murteru 2019., gostovala je urnebesno zabavna stand up predstava “Ero s ovoga svijeta”, Željka Ninčića- legendarnog Marinka Čutuka iz “Audicije”

“Ero s ovoga svijeta” komedija je prepoznatljivog rukopisa Željka Ninčića koja uvijek do suza nasmije publiku, što se pokazalo i u kino dvorani Žut, ovom prilikom pod profesionalnom scenografijom, zavjesama od tamno crvenog baršuna i jednostavnim namještajem, baš onako kako i priliči za nastup stand up komičara.
Željko Ninčić u Murter stigao je kao Marinko Ćutuk (Ero s ovoga svijeta) i Veseli (Primi me)- utjelovljenje dva legendarna lika iz planetarno popularne “Audicije”. Publika je saznala koje su najnovije kletve, što ga čini neuroznim i čami li još uvijek čekajući. No, kako bi bolje upoznao život u Murteru i pripremio set najnovijih “neuroza”, tražeći i pokoju izvornu na licu mjesta, u Murter je pristigao dva dana prije predstave i ležerno se udomaćio i družio s lokalnim stanovništvom. Stigao je tako pronaći omiljeno mjesto za kavu, sresti stare poznanike, jer na Murteru je već gostovao, prije tridesetak godina, pa je valjalo obnoviti stare uspomene. Osim dobrih kava, otkrio je “Ćutuk” i gdje se dobro okrijepiti, posjetio je i murtersku lučicu kako bi bar na trenutak bio mornar na “latinska idra”. Obećao je i gostovanje tijekom ljeta, za sve one koji nisu uspjeli prisustvovati predstavi, a mi ne sumnjamo da će do tad imati toliko novih neuroza, koje će jamačno izazivati nove salve smijeha.

Oznake , ,