ZAPOČINJE NOVI CIKLUS “PLAVE- EKO PATROLE”

Korisne Informacije Razno

U organizaciji nositelja projekta „Plava Eko-patrola“, murterske udruge Argonauta te LAG „More 249“ i drugih partnera na projektu, započela je animacija učenika za sudjelovanje u „Pilot provedbi edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020. Cilj animacije je upoznati učenike s ciljevima projekta i aktivnostima u kojima će sudjelovati.

Pilot program koji je započeo 01. lipnja 2019. te traje 22 mjeseca, sufinanciran je kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, dok je njegova ukupna vrijednost 1.280.000,00 kn. Osmišljen je s namjerom da djeca kroz njega izgrade pozitivan stav prema održivom razvoju, a namijenjen je učenicima od 5. do 8. razreda, a provodit će se u sedam škola.

“Djeca će kroz rad grupe biti upoznata s temama koje će se obrađivati, kroz razne neformalne metode i učenja. Igre uloga, teambuilding igre, energizere, eksperimente, terenski rad, volonterske akcije i prezentacije – sve su to načini na koji će se poticati ekološka osviještenost djece i djelovanje po principima održivog razvoja. Prema rezultatima prve animacije učenika, vjerujemo da će malih patrolaca biti i više nego dovoljno”– izvijestila nas je  Argonautina voditeljica projekta, Ivana Marin.

Aktivnosti se provode u oformljenim grupama od 20 djece pri lokalnim školama, koji će s voditeljem provoditi aktivnosti „Plave Eko-patrole“. Prve radionice i aktivnosti održat će se u siječnju 2020. godine., u obliku trosatnih radionica i to subotom u jutarnjim satima.

Oznake ,