VIKEND OBILJEŽEN SPORTSKIM USPJESIMA MURTERSKIH KARATAŠA I MNK-A MURTER

Murter - Kornati Sport

Protekli vikend obilježili su sportski uspjesi murterskih karataša i malonogometaša. Karate klub Murter vratio se s međunarodnog turnira u Rijeci sa sedam medalja, a u završnici sezone Top Tim kupa MNK Murter u kategoriji 2010. i mlađi osvojio je prvo mjesto u finalu nad Primoštenom te drugo mjesto Top Tim lige.

U subotu, 14. svibnja na Međunarodnom karate turniru u Rijeci koji je okupio  441 natjecatelja iz pet država, mladi karataši Karate kluba Murter osvojili su čak sedam medalja.

Ella Jerat i Sara Mudronja osvojile su druga (srebrne medalje) u svojim kategorijama, Tia Juraga i Lovre Slavica treća mjesta (bronce) kao i Ante Skračić, Vigo Turčinov i Marin Begić kojima je ovo bio i prvi nastup na natjecanjima.

Debitantski nastup imala je i naša najmlađa Nila Tomašik koja je pokazala da posjeduje izuzetnu hrabrost i talent u borilištu, a prvi put na borilište izašao je i Felix Merk koji je tom prilikom demonstrirao upečatljive borbene tehnike. Uz malo sportske sreće do medalje bi došli i Josip Bilan, Roko Jelić i Mia Theresa Škedel, međutim svi su ostavili srce na terenu i predstavili svoj klub u najboljem svjetlu, i to je ono najvažnije – rekao je trener Josip Knežević uz zahvalu roditeljima na povjerenju i podršci.

U nedjelju navečer u Šibeniku završena je i deveta sezona Top Tim kupa i to završnicom kupa koja se igrala do kasnih vecernjih sat, a u kategoriji 2010. i mlađi kup je osvojio Murter pobjedom u finalu nad Primoštenom. Najboljim igračem lige proglašen je Pave Šikić, a najboljim vratarom Ivan Vunić iz MNK-a Murter.

Cijelu godinu naporno radimo, treniramo, trudimo se i samo smo čekali kad će doći taj dan da položimo ruke na pehar zlatnog sjaja. Od početka prošlog tjedna smo znali po što dolazimo i koji nam je jedini cilj, sumnje među nama nije bilo u nijednom trenutku. Osvojit kup bez primljenog pogotka dovoljno govori koliko smo dali sebe u ostvaranje naših snova – poručili su iz MNK-a Murter

Također, nakon osam mjeseci nadmetanja uspješno je okončana i Top Tim liga. U kategoriji 2010. i mlađi najbolji je bio MNK Primošten  dok je Murter zasjao na drugom mjestu.

U ime Općine čestitam našim sportašima na zavidnim uspjesima. Čestitamo natjecateljima, igračima, trenerima i upravi kluba. Općina Murter-Kornati i dalje će podupirati sve sportske klubove u našem mistu, kako logistički, tako i materijalno, a vi samo hrabro i veselo u nove sportske pobjede! – rekao je načelnik Turčinov.