VAŽNO: PROVJERITE NOVO RADNO VRIJEME TRGOVINA, PEKARE, MESNICE I JAVNIH UREDA!

Korisne Informacije Magazin Murter - Kornati

Osim suradljivih ugostitelja, koji su apel o zatvaranju objekata shvatili odgovorno i ljudski savjesno, takva je slika i među trgovcima,  ali i građanima Murtera, o čemu svjedoče i puste ulice i trg. 

Od popodneva su na brojnim trgovinama prehrane osvanuli natpisi s novim radnim vremenom. Radi se o trgovačkim lancima Konzum, Tommy, Studenac koji su radno vrijeme svojih trgovina “naglo” ograničili na 18 sati. Na izlogu Tommy trgovine stoji i zabrana ulaska više od pet kupaca, a na nekim je naglašen razmak od metar udaljenosti, gdje je bolje poštovati uvriježena obavezna dva metra razmaka među kupcima. Osim trgovina, ograničen je i rad trenutno jedine pekarne Laura, te mesnice Šikić.
Ured TZO Murter Kornati, Općina Murter Kornati i ured Lučke kapetanije Ispostave Murter, radi s klijentima, ali ne izravnim kontaktom, već isključivo putem telefonskog poziva i preko email korespondencije. Poštanski ured za sad nema istaknute promjene u radu s klijetima, koliko je vidljivo na ulaznim vratima.
Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Općine Murter-Kornati Murter tijekom jutarnjih sati, na kojoj se zasjedalo zbog aktualnih tema oko opasnosti širenja Corona virusa na području Općine Murter-Kornati i općenito zbog ugroze zdravlja stanovništva Republike Hrvatske, nakon koje je izdan javni apel da se zatvore svi ugostiteljski objekti, koji su to i učinili po naputku, od 15 sati. Osim suradljivih ugostitelja, koji su apel shvatili odgovorno i ljudski savjesno, takva je slika i među građanima Murtera, o čemu svjedoče i puste ulice i trg.

Zdravlje je naše najveće dobro, čuvajmo ga, vrijeme je da budemo odgovorni.

Oznake ,