USPJEH UČENIKA OŠ MURTERSKI ŠKOJI: VITINA PJESMA I DUJIN ČLANAK NA DRŽAVNOJ SMOTRI LiDraNo

Kultura

Učenica šestog razreda Vita Filipi i Duje Skračić, učenik osmog razreda, Osnovne škole Murterski Škoji  sudjelovat će na državnoj smotri LiDraNo 2021 koja će se održati od 19. do 23 travnja.

Vita Filipi natječe se u kategoriji Literarnog izraza s pjesmom, napisanom mjesnim govorom, naziva ‘Betinska gajeta’, a Duje Skračić u kategoriji novinarskog izraza člankom o životu i radu na otoku Piškeri – ‘Život na Kornatima’.

– Njihovi radovi izabrani su od svih pristiglih radova sa županijske Smotre LiDraNo. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici učiteljici hrvatskoga jezika Gordani Knez – poručili su iz OŠ Murterski Škoji.

Vitinu pjesmu i Dujin  članak možete pročitati ovdje.

LiDraNo je smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola u Hrvatkoj koja njeguje raznolikost hrvatskog jezika ali i bogatu baštinu, a održava se svake godine. Početkom godine smotra se održava na razini gradova, potom županija, a u proljeće se održava državna smotra i to svake godine u drugom gradu.

Učenici se, prema vlastitim afinitetima, opredljejuju na koji će način sudjelovati na LidraNu, a mogu birati između samostalnog ili skupnog scenskog nastupa, novinarskog članka, školskog lista, radijske emisije ili literarnog rada.