ULAGANJE U SPORTSKU INFRASTRUKTURU: POSTAVLJENA NOVA ANTISTRESS PODLOGA ZA KOŠARKU

Sport

Općina Murter-Kornati kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu, a ovih dana nabavljena je i postavljena nova podloga na košarkaškom terenu u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Murterski Škoji.

– Vrijednost nove podloge je 150 tisuća kuna, nabava i ugradnja dogovorena je još 2020. godine, a nakon malih problema s dobavljačem i izvođačem radova te nakon što je nadzor ‘presudio’ u našu korist, dogovoreno je montiranje najbolje i najkvalitetnije antistress podloge kojoj je tržišna vrijednost ipak nešto veća od one koju smo platili – rekao nam je načelnik Turčinov.

Objavljen je i natječaj za promjenu parketa u velikoj dvorani centra, vrijednost je milijun i 200 tisuća kuna od čega će 85 posto cijene financirati Ministarstvo turizma i sporta, a 15 posto jedinica lokalne samouprave – Općina.

– U dvorani je, svi znamo, pukla cijev te je voda oštetila već dotrajali parket, a novim parketom dobit ćemo kvalitetniji prostor za treniranje od dosadašnjeg – kazao je Turčinov te dodao kako će nakon ovog projekta na natječaje prijaviti i opremanje teretane.

Također, pomoći će Karate klubu Murter i Malonogometnom klubu Murter da se prijave na Natječaje za razvoj klubova, nabavu opreme i financiranja međunarodnih turnira, u vrijednosti od 50 do 250 tisuća kuna.

– Nadamo se da ćemo zajedno s našim sportskim klubovima uspješno pribaviti sredstva za razvoj na ovaj način. Mogu reći da smo prijavama na natječaje zapravo krenuli u pronalaženje novih rješenja za financiranje, s obzirom da je iz proračuna iz sporta preusmjereno čak 150 tisuća kuna. Nikako ne bi bilo dobro da od potpore našim mladim sportašima jednostavno odustanemo, tako da već imamo i dogovorena sponzorstva sa nekim privatnim firmama, a trudit ćemo se i dalje – zaključio je optimistično.