UDRUGAMA PODIJELJENA FINANCIJSKA SREDSTVA ZA 2020.

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Na području Općine Murter Kornati, registriran je velik broj udruga, koje u opisu svoje djelatnosti imaju registriranu aktivnost iz područja sporta i kulture. Početkom svake godine, udruge koje su najaktivnije i najviše doprinose zajednici svojim radom, ostvaruju prava na financijska sredstva koja dodjeljuje općina, što je marljivim članovima udruga velik poticaj da svoj rad za zajednicu i dalje razvijaju i osnažuju.

Na području Općine Murter Kornati, registriran je velik broj udruga, koje u opisu svoje djelatnosti imaju registriranu aktivnost iz područja sporta i kulture (više na: www.registri.uprava.hr), no samo oni najučinkovitiji u svom radu, potpisali su  s predstavnikom Općine, načelnikom Tonijem Turčinovom, Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za 2020. godinu.

U sklopu sjednice održane 11. prosinca. 2019., Općinsko vijeće Općine Murter Kornati donijelo odluku o dodjeli sredstava prema programu o javnim potrebama za područja sporta, kulture i društvenih djelatnosti građana u 2020. godini, osnovanih na temelju članka 1. i 9a, Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi i članka 29. statuta Općine Murter Kornati.

Na sjednici je usvojeno da će se u 2020. godini poticati, promicati i financirati djelatnosti i programi iz područja kulture koje provodi u svom radu Narodna knjižnica i čitaonica Murter,kao jedina ustanova u službi kulture na području općine. Pravo na financijska sredstva ostvarile su udruge koje se bave kulturno- umjetničkim stvaralaštvom,
pojedinačne akcije i manifestacije u kulturi koje doprinose razvitku, obogaćivanju i promicanju kulturnog života, s određeno je i ulaganje određenih sredstava u obnovu, adaptaciju i opremanje objekata za rad udruga i ustanove.
Financijska sredstva za rad u kulturi, ostvarili su: Ogranak Matice Hrvatske u Murteru, KUD Zaokret, Župni pjevački zbor “Sv.Mihovil”, Udruga “Kreativac”, Dramski amateri, Murterske poklade i Argonauta.

Što se tiče sektora sporta, usvojene su financije koje će biti usmjerene na razvitak murterskog sporta, naglasak je na rezultatima u radu s djecom, mladeži i studentima, planovima za daljini razvitak s očekivanim natjecateljskim rezultatima, pripreme kod domaćih i međunarodnih natjecanja, zapošljavanja stručnih osoba, uključivanja građana u sportsko- rekreativne aktivnosti, izgradnja, planiranje i održavanje sportskih građevina. U svojim aktivnostima, od udruga koje su ispunile uvjete za financiranje su: Latinsko idro, KK Otok, MNK Murter, DŠRUMŠ Murter, Kornatski pčelari i Sportsko rekreativna udruga Slanica.

Oznake ,