UDRUGA ARGONAUTA- SVEČANO PREDSTAVLJANJE NOVOG EDU CENTRA

Aktivnosti 365 Murter - Kornati Promocija

U organizaciji udruge Argonauta i partnera upriličeno je svečano predstavljanje novouređenog „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije. Uređenje i adaptacija prostora kojeg je ustupila Općina Murter-Kornati kao partner na projektu, sufinanciran je kroz projekt „Plava Eko-patrola“ i Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Na otvorenju su prisustvovali predstavnici Općine i TZO Murter-Kornati, Lag MORE 249, Nacionalnog parka Kornati, komunalnog društva Murtela, te članovi udruga KU Murterske poklade, DAM, Latinsko idro, K.U.U Zaokret, dugogodišnji suradnici iz CEDRE i Eupolis grupe te predstavnici sveučilišta u Zadru, predstavnici partnera na projektu, ali i brojni suradnici i dionici lokalne zajednice čija je podrška i angažman od velike važnosti u promicanju održivog razvoja i stvaranju primjera dobre prakse za druge otoke i mjesta u priobalju.

Udruga Argonauta od 2007. godine djeluje kao „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“, a svoj prethodni prostor ustupili su današnjoj Zavičajnoj zbirci u Starom selu, te su bili smješteni privremeno u zgradi općine.
Adaptacijom i uređenjem prostora iznad ambulante u Murteru, sudionici projekta su konačno dobili prikladno opremljeno mjesto na kojem mogu prisustvovati različitim edukacijskim programima iz područja održivog razvoja. Za adaptaciju je izdvojeno 195.000,00 kn, a za opremanje oko 65.000,00 kn. Edukacijski centar, osim udruzi Argonauta, bit će na raspolaganju za korištenje i drugim lokalnim udrugama kao co-working prostor, kako bi se stvorio potreban sinergijski učinak za bolju provedbu budućih inicijativa održivog razvoja i uspjeh projekta “Plava Eko-patrola”.