U TIJEKU RADOVI NA NOVOM OKRETIŠTU I AUTOBUSNOM STAJALIŠTU KOD PUMPE

Korisne Informacije Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Nakon čišćenja i pripreme terena započela je prva faza uređenja novog parkirališta, okretišta i autobusnog stajališta kod pumpe prema projektu arhitekta Gorana Potušeka. Prva faza podrazumijeva postavljanje cijevi i odvodnju.

Na toj velikoj, godinama zapuštenoj, površini na samom ulazu u Murter uredit će se kružno okretište za autobuse, autobusna stanica te parkiralište za otprilike tridesetak vozila. Ministarstvo prometa i infrastrukture  dodijelilo je već 700 tisuća kuna, uskoro je u planu i prijava druge faze, a i Šibensko-Kninska županija će sufinancirati ovaj projekt.

To je jedna velika površina na ulazu u naše misto, godinama je prazna i zapuštena što vrlo često stvara krivi prvi dojam kod samog dolaska u Murter koji je jedinstven i atraktivan sa svim prirodnim i kulturnim ljepotama koje nudi gostima i mještanima. Također, stvaranje novih parkirališnih mjesta smanjit će gužvu koja se stvara u srcu sezone, a velika je dobrobit i činjenica da autobusi neće ulaziti u sam centar  – kazao je načelnik Toni Turčinov te dodao kako je ukupna vrijednost investicije procijenjena na 3 milijuna kuna, a planiraju je do ovog ljeta završiti, točnije da u funkciji bude do 15. lipnja.