U PETAK VEĆ TRADICIONALNA AKCIJA ČIŠĆENJA NA RADUČU: ‘ALAT I OSVJEŽENJE U PREDAHU OSIGURANI’

Aktivnosti 365 Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Razno

Dolaze nam topliji dani, a s njima i više izletnika, biciklista i ostalih rekreativaca pa Poljoprivredna zadruga Kornati, Općina, Komunalno društvo Murtela i Turistička zajednica u petak, 28. travnja, organiziraju prvu ovogodišnju akciju čišćenja na Raduču te pozivaju sve zainteresirane i motivirane volontere i murterske udruge da im se pridruže od 9 sati.

Kako najavljuju, čistit će korov, skupljati smeće oko ruševina starog vojnog kompleksa ali i u tunelima, uređivat će biciklističke staze i puteve te pokušati spasiti ono malo što je ostalo od uništene izložbe.

– Alat, rukavice, osvježenje u predahu te marende za volontere ćemo osigurati, a na Vama je samo da nam se pridružite u predsezonskom uređenju našeg očaravajućeg vidikovca, omiljenog mjesta naši mještana i gostiju – pozivaju organizatori.

Podsjetimo, ovakve akcije za koje su potrebna minimalna financijska sredstva, održavaju se par puta godišnje kako bi, sa svojih 125 metara, najviše murtersko brdo uredili, a time ovaj vrijedni lokalitet od povijesnog i prirodnog značaja postao atraktivniji, čišći te zadržao svoju ‘titulu’ jenog od najljepšeg i najimpresivnijeg otočnog izletišta.