‘U NOVOM RUHU’: SVEČANO OTVOREN KOMPLETNO PREUREĐEN PROSTOR LUČKE KAPETANIJE

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Turizam

 Simboličnim presijecanjem vrpce, u četvrtak, 30. rujna svečano je otvoren preuređen i adaptiran prostor Lučke kapetanije u Murteru. Sanirani su zidovi, postavljeni novi podovi, izgrađen je pregradni zid, preuređen ured kapetana, nabavljen je novi namještaj kuhinja i sanitarni čvor.Ukupna vrijednost radova je 140 tisuća kuna, od čega je čak 120 tisuća financirala Općina Murter-Kornati, a ostatak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ovom prilikom bi zahvalio Općini Murter-Kornati i Ministarstvu na ovoj vrijednoj, i mogao bi reći, nužnoj investiciji za Murter kao meku nautičara. Uvjeti rada su nam iznimno poboljšani, a napokon, i to nakon nekoliko desetljeća, imamo čast raditi u jednom reprezentativnom prostoru – rekao je kapetan ispostave Andrej Mudronja.

Naime, ova investicija je krenula od uzajamnog dogovora slijedom kojeg je Općini doniran stari brod Kapetanije Lavsa te su potom krenuli u kompletno uređenje, već pomalo derutnog, prostora.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s državnim tajnikom Josipom Bilaverom i Ministarstvom dogovor smo održali i uredili smo ovaj prostor još prije početka sezone. Najotočnija smo općina na Mediteranu, nautika donosi određen dio prihoda za našu Općinu, a cilj nam je da Murter bude uzor u uređenju javnih prostora – kazao je Toni Turčinov ovom prilikom te dodao kako ovo nije ni prvi ni zadnji projekt koji rade u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture

Podsjetimo, tijekom uređenja i adaptacije Ispostava Lučke kapetanije Šibenik u Murteru, nije prestala raditi već se kapetan Andrej Mudronja sa svojim timom privremeno uselio u ured Turističke zajednice Općine.