TRI DANA DOBROG ZVUKA UZ MEĐUNARODNI LINE UP: NE PROPUSTITE 13. IZDANJE FESTIVALA SLOBODNE GLAZBE

Magazin Scena Turizam

Trodnevni Festival slobodne glazbe održat će se od 9. do 11. srpnja u Murteru na dvije pozornice –  terasi Caffe Bara Reful i plaži Luke, a 13. izdanje Festivala i ove godine donosi zagarantirana tri dana dobre muzike uz izvođače snažnog autorskog izričaja i međunarodni line up.

– Ovo 13-o izdanje donosi svu ljepotu tog mističnog broja, spajajući orkestralni mainstream s garažnim rockom, te hip hop i funk s jazz avangardom. Imajući uobičajenu logističku potporu u legendarnom ‘Refulu’, Festival Slobodne Glazbe ponudit će još jednom snažne autorske izričaje i međunarodni line up, šaljući kozmičku poruku ljubavi, tolerancije i razumijevanja, kao i nepresušne strasti prema glazbi i grooveu, našim osnovnim pogonskim gorivom – kazali su iz organizatori okupljeni u Udrugu Zaokret.

Tako će u  petak, 9. srpnja od 18 sati publiku na plaži zabavljati DJ Valentino, a na Main stageu nastupit će Big Band Vodice i murterska Supergrupa. U subotu 10. srpnja od 18 sati organizatori su pripremili ‘Official FSG session’ na kojem svi zainteresirani mogu donjeti svoje instrumente i improvizirati s glazbenicima na predivnoj lokaciji plaže Luke te tako participirati u Festivalskoj sintezi naizgled nespojivih stvari, a na main stageu publiku očekuje Quartzite 4tet i Reper iz sobe. Zadnji dan festivala, nedjelja, 11. srpnja donosi Michaelu Ravitsch & Robert Pawlik Quartet te austrijski Raphael Wressnig trio. Novost ovogodišnjeg festivala je video zid na kojem će Nina Šegović, koordinatorica Udruge prikazivati svoje video impresije koje će pratiti glazbu.

Ulaz je besplatan, a više o Festivalu i izvođačima možete saznati ovdje.