TRAŽILO SE MJESTO VIŠE – “BOŽIĆNA ČAROLIJA” U KINO DVORANI ŽUT

Kultura Scena

Višesatnom priredbom za pamćenje pod nazivom “Božićna čarolija”, murterskoj publici predstavila se udruga SKUD Kreativac, koja u svom radu okuplja djecu predškolskog uzrasta i djecu nižih razreda osnovne škole. 

Od postojećih 230 sjedećih mjesta u toploj dvorani, “doguralo” se do još dodatnih stotinjak stajaćih i improvizirano sjedećih na toplom tepisonu. Zabavni program sačinjen od plesa, pjesme i umjetnosti, bio je popraćen gromkim pljeskom.
U samoj dvorani, koja je u potpunosti okićena radovima polaznika kreativne radionice, nastupili su: zbor sv.Mihovila, plesna skupina Perlice, DV Pčelica, GK Šibenik Dalmacija te gosti iznenađenja Minny i Mickey koji su djecu počastili bombonima i malim igrokazom. Nakon skupnih nastupa, uslijedili su oni individualni u sklopu karaoke festivala. Tako je publika, sačinjena od šire i uže obitelji, prijatelja i susjeda, uživala u pjesmama koje su izvodila djeca: Fabijan Pilipac, Dora Juraga, Marin Begić, Filipa Lepur, Mia Lukin, Kjara Lošić, Gabrijela Lončarević, Bruna Mudronja, Zara Kurkut, Vjeko Ježina, Lovre Kulušić, Maja Turčinov, Lana Turčinov, Pani Merk, Nikol Božikov, Sara Mudronja, Lucija Turčinov, Magdalena Baričić, Cvita Šikić, Mia Bašić, Ella Jerat i Nela Lukin.

Aktivna zabava održavala se paralelno i u malom atriju dvorane, gdje su svoje stvaralaštvo  kroz prodajnu izložbu predstavile književnica Martina Markov i slikarica Domenika Mateša. U predjelu prilaznog hodnika, publika se zagrijavala velikim toplim sendvičima i sokovima. Kao posebna atrakcija odmah je prepoznato  posebno načinjeno posuđe, ekološka ambalaža od stakla i papira, koje je pripremila TZO Murter Kornati u kojoj su se služili napitci. Našlo se tu za svakog ponešto, od  ljekovitog domaćeg biljnog čaja s Kornatskim medom, kuhanog vina i džina serviranih i u lončićima- “tradicionalnim potićima”. Vrući kakao sa šlagom, te sokovi , koji su se posluživali djeci  u staklenim teglicama i bočicama s veselim prigodnim motivima – pokazali su se kao pun pogodak.

Oznake , ,