SVEČANA PROMOCIJA “NAŠE SLIKOVNICE”

Korisne Informacije Kultura Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Promocija TZO Murter Kornati

Svečana promocija „Naše slikovnice“ održat će se 5. rujna 2020. godine u Ribarskoj ulici u Murteru, s početkom u 20:30. Nakon promocije slikovnice će biti dostupne za prodaju, a sva prikupljena sredstva su namijenjena izgradnji novog dječjeg vrtića u Murteru.

Da vas podsjetimo, radi se o posebnom izdanju iz serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske pisano za vrijeme karantene uslijed zaraze virusom COVID 19, koja je na području Općine Murter – Kornati i u mjestu Betina trajala od 25. ožujka do 18. travnja 2020. godine. U to su vrijeme mještani, veliki i mali, bili zatvoreni u svojim domovima, odvojeni od ostatka svijeta.

Želeći mališanima olakšati te tjedne bez vršnjačke igre i druženja, pozvana su djeca od 4 do 10 godina starosti da se uključe u izradu nove pustolovine galeba Marka.
Četrnaestero murterskih mališana se odazvalo pozivu i vrijedno ilustriralo tekstove koje im je autorica, Martina Markov, redovito slala. Slikovnica sadrži 23 ilustracije koje zorno prate tekst o Markovoj potrazi za malim prijateljima po Murteru i Kornatima,…

U projekt se uključila i dvanaestogodišnja Nika Strok Underwood koja je, vrijedno i profesionalno, tekstove prevela na engleski i francuski jezik te će slikovnica, u online verziji, biti dostupna i na tim jezicima.
„Naša slikovnica“ je podsjetnik na ružna vremena izoliranosti, ali i potvrda da je i tada moguće izraziti svoju kreativnost i zabaviti se, ali i ostvariti nova prijateljstva.

U izradi ove slikovnice sudjelovali su:
– Općina Murter-Kornati,
– Turistička zajednica općine Murter-Kornati,
– tvrtka Motonautika-Luke d.o.o. – Eco Edu Media