STVARAMO POVIJESNU SLIKOVNICU MURTERA- SUDJELUJTE U “MARKOVOJ CRTAONICI”!

Korisne Informacije Kultura Magazin Murter - Kornati Promocija Scena

“Markova crtaonica” je projekt kreiran za djecu od 5-10 godina, kojem je cilj olakšati mališanima da lakše prođu kroz sve ove mjesece u kojima se i njih život znatno promijenio u za dijete najčudniji scenarij. Nema vrtića, školske nastave, nema šetnji po mjestu i plažama, vožnje bicikla, posjeta igralištima, druženju s vršnjacima, odlazaka na sportske i kreativne grupe. Kroz crtaonicu, koju je kao doprinos borbi protiv “čudovištu današnjice” aktivirala “teta doktorica za Prirodu”, kako od milja djeca zovu Martinu Markov, murtersku biologinju, doktoricu prirodnih znanosti.

Slikovnica, koja će biti prva dječja literatura edukacijsko- zabavnog sadržaja i povijesni spomen podsjetnik djeci naše djece na teške okolnosti koje su zadesile njihove mame i tate nekad davno, rasti će i stvarati se sinergijom mališana, Martine Markov i “Murter News” kroz cijelo vrijeme trajanja ove “lude” situacije uz sretan završetak.

Markova crtaonica je zamišljena tako da djeca petkom dobiju na FB stranicama “Murter news” i “Murterska butiga” mali tekst priče za ilustraciju, koji će biti dio sadržaja stranica slikovnice.  Zadatak djece je ilustrirati/nacrtati na koji način oni vide prizor nakon pročitanog teksta.

*Crta se na A4 papiru ili papiru iz manje školske likovne mape- drvenim bojicama ili flomasterima.

*Svoje radove trebaju potpisati grafitnom olovkom na pozadini crteža(ime, prezime, godina rođenja,datum crteža), nakon čega ih netko od ukućana fotografira mobitelom ili kamerom.

*Dječji radovi se primaju tijekom ponedjeljka u inbox FB stranice “Murter news”. Utorkom će svaki dječji rad biti predstavljen na www.murter-news.com te na svim ostalim murterskim društvenim mrežama.

Glavni lik je svima poznati murterski nestašni galeb Marko, koji će nakon svojih skitalačkih pohoda po Telašćici, Vranskom jezeru i rijeci Krki, poželjeti malo odmora u svom domu u Murteru, a to bez druženja s djecom naravno-nije nimalo zabavno. Galeb Marko, kako je već nadaleko poznato, za jednu pticu je poprilično velika pričalica, jako je druželjubiv, pa nauči svašta u svojim druženjima i upoznavanjima, šaljiv je, jako pametan i čuva naš Murter s neba i s kopna. Ima on i mnogo lijepih i zabavnih tajni, poput one da su mu najdraže grickalice neobrane masline s Kornata i valjanje u padobrancima ocvalih maslačaka..no, iz ponedjeljka u ponedjeljak saznat ćete više o svemu!

Potrebno je da djeca čuvaju sve svoje radova, jer će se po završetku pripremiti skupna izložba ilustracija, a općina Murter-Kornati će na koncu osigurati izradu zajedničke slikovnice s ilustracijama koju će dobiti sva djeca koja su sudjelovala u “Markovoj crtaonici”.

Oznake , ,