SKUD KREATIVAC: SPORTY ARTY WORKSHOPS 2020.

Aktivnosti 365 Kultura Turizam

U sklopu manifestacije Murtersko lito/ Murter Summer Events 2020., osmišljen je i raznovrstan program za djecu, od kojih je svakako najposjećeniji i najdinamičniji onaj u organizaciji  SKUD Kreativca, pod nazivom Sporty Arty Workshops, koji se ovog ljeta u periodu od 13. srpnja- 31. kolovoza održava svakog ponedjeljka i petka od 20 sati, na malom trgu ispred trgovine Studenac.

 

Cilj radionica je privući djecu na dinamično, kreativno, edukativno i nadasve što zabavnije druženje. Kroz razigranu atmosferu i pametnu zabavu njeguje se i razvija dječja mašta, razvija umijeće improvizacije i samostalno osmišljavanje praktičnih ideja- rješenja i načina zabave te se potiče dječja kreativnost u skladu s pojedinačnim interesima i sposobnostima spontanih skupina koje sudjeluju na radionicama.

Inspiracije, kako saznajemo od stručnih voditeljica SKUD Kreativac, nikad ne nedostaje. Zastupljene su teme od ekologije, mora, morskog dna, kulturne baštine otoka, a u radu često sudjeluju i gosti radionice- od animatora do glazbenika, sportaša. Pored kreativnih izričaja u raznim tehnikama, djeca pohađanjem radionice stječu vještine i saznanja kroz razne fizičke aktivnosti sport, pjevanje i ples, a uči se i o namirnicama, sastavljaju ukusni i zdravi recepti. Pjesama, brojalica, glume, didaktičkih,spontanih i stvaralačkih igara i na njemačkom i engleskom jeziku ne manjka.

Djecu nije potrebno posebno najavljivati, dovoljno je da dođu u vrijeme održavanja radionica, gdje će se oko njih brinuti stručni voditelji radionice: Jelena Ćurić (dipl. konzervator i restaurator— kipar), Marija Baričić (dipl. viši stručni trener aerobika i fitnessa) te Ivona Kožulić (dipl.oec Dipl.stručni spec.kineziološke rekreacije i fitnessa).

Više informacija i kontakti na FB stranici SKUD Kreativac: https://www.facebook.com/SKUD-Kreativac-Sporty-Arty-Workshops-253955941822209/