SKUD KREATIVAC OVOG VIKENDA ORGANIZIRA EDUKATIVNO PRAKTIČNI SEMINAR KOJI VRIJEDI DOĆI POSLUŠATI

Murter - Kornati Sport

Murterski SKUD Kreativac  idući vikend, 8. i 9. listopada, u Sportskoj dvorani OŠ Murterski škoji organizira besplatni edukativno-praktični seminar ‘Pokret kao alat za unaprijedenje psihofizičkog statusa najranjivijih clanova zajednice’ i to pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Ovaj dvodnevni seminar obogaćen je sjajnim stručnim predavačima punim znanja koje će vam sa zadovoljstvom prenjeti te osvijestiti koliko odgojitelji, treneri, kineziolozi, ali i sami roditelji sudjeluju u najvažnijoj zadaći za zdravlje djece danas ali i njihove budućnosti.

Tako će vas sljedeći vikend iskusni predavači, pedagozi, kineziolozi i vrsni sportaši kroz teoriju i praksu  pobliže upoznati kako smanjiti negativan utjecaj sjedilačkog života na djecu i mlade, pokazati nove pristupe vježbanja kod djece, kako za one urednog razvoja tako i za one s teškoćama.

Želimo pokazati koliko je važno i kako pravilno provoditi vježbanje i život u pokretu kod naše djece. Očekujemo roditelje, sve sudionike u odgoju, trenere, nastavnike, odgajatelje.. Vrijedi izdvojiti vrijeme da svi zajedno poslušamo ove vrhunske izlagače koji nam imaju puno toga pametnog i korisnog za reći – poručila je Marija Bašić Barišić iz SKUD-a Kreativac.

Prijave na seminar su obavezne na mail marija.baricic@hotmail.com, a ukoliko postoj i potreba za animiranjem djeteta koje je organizirat će i volontere u Dječjem kutku što je potrebno naglasiti u prijavi.

U nastavku pogledajte cijeli program:

SUBOTA 8. LISTOPAD

Karlo Šimanović, prof., Master – Body instruktor – Predavanja PBS-centra sportske izvrsnostiiz Zagreba o važnosti tjelesnog vjezbanja za djecu vrtićkog i školskog uzrasta – kako je provoditi i kako smanjiti negativan utjecaj sjedilačkog načina života na djecu i mlade

9 do 10 sati – teorijski dio

10 do 10.30 sati – praktični dio

10.30 do 10.45 – pitanja publike

Ivana Žonja, prof. – Novi pristup tjelesnom vježbanju kod djece: Animal Flow sistem – teorija i praksa

10. 45 do 11.30 sati

11. 30 do 11.45 sati – pitanja publike

Luka Čupić, prof. – Osnovnoškolska i srednjoškolska nastava TZK-a po redovnom I prilagođenom programu (nastavnik/profesor kao glavni čimbenik ustvaranju izvrsnosti)

11.45 do 12.30

12.30 do 12.45 – pitanja publike

Melita  Novinčak, mag.predskolskog  odgoja – waldorfski pedagog. terapeut senzorne integracije I reedukator psihomotorike – kabinet VRETENCE – Zagreb Prstovne I gestovne igre,gestovno kolo,pričanje terapeutske priče pokretom, pokretne i ritmičke igre, Brain Gym vježbe za rad s djecom urednog razvoja

12.45 do  13.45 sati – teorijski dio

13.45 do 14.15 sati – praktični dio

14.15 do 14.30 sati –   pitanja publike

 

NEDJELJA 9. LISTOPAD

Luka Čupić, prof. – Karate sport u svojstvu pravilnog psihofizičkog razvoja djece, mladih, te djece i mladih s poteškoćama u razvoju – teorija i praksa

9 do 9.45 sati

9.45 – 10 sati – pitanja publike

 

Karlo Šimanović, prof., Master Body instructor -Predavanja PBS-centra sportske izvrsnosti iz Zagreba ‘Tjelovježba za djecu s teškocama u razvoju – zasto je važna I kako je provoditi?’

10 do 11 sati –   teorijski dio

11 do 11.30 sati –   praktični dio

11.30  do 11.45 sati   pitanja publike

 

Melita Novinčak, mag.predskolskog odgoja, waldorfski pedagog, terapeut senzorne integracije I reedukator psihomotorike ·kabinet VRETENCE ·Zagreb – Prstovne I gestovne igre, gestovno kolo, pričanje terapeutske priče pokretom,pokretne i ritmičke igre, Brain Gym vježbe za rad sa djecom s teskoćama u razvoju.

11.45 do 12.45 sati –  teorijki dio

12.45 do 13.15 sati –  praktični dio

13.15 do 13.30 sati –  pitanja publike