SJAJNA GASTRONOMSKA PRIČA ZA SMIRAJ LJETA: NOELOV ‘SUMMER SOLSTICE MENU’ U ČIGRAĐI

Magazin Promocija

Dugogodišnje prijateljstvo i izvrsna poslovna suradnja između restorana Noel i restorana Čigrađa doveli su do stvaranja jedne posebne gastronomske priče za smiraj ljeta, pa će tako u ponedjeljak, 5. listopada tim  zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom ‘preuzeti’ murtersku Čigrađu i pripremiti ‘Summer solstice menu’.

Event, u jednoj od naših najljepših uvala, započinje već od podne, uz veliki vanjski šank, DJ-a, pjenušce i kamenice, od 20 sati gostima će ekipa Noela u suradnji s domaćinima pripremiti večeru od čak 23 slijeda, a kako je uopće došlo do ove suradnje ispričao nam je Luka Turčinov, voditelj restorana Čigrađa.

– Bruno Vokal, šef kuhinje u Noelu, prije 12 godina je bio na praksi kod nas ovdje u Murteru, kao kolege izvrsno smo surađivali, pa sam tako i ja, prije nekoliko godina, krenuo raditi kod njih u Zagrebu. Naravno izvan naše glavne turističke sezone. To dugogodišnje prijateljstvo i strast prema lokalnoj hrani i lokalnih receptura dovelo je do osmišljavanja ovog eventa – kaže nam Luka koji ne skriva zadovoljstvom ovim načinom širenja gastronomske ponude u kojoj je povezano njihovo zajedničko profesionalno iskustvo i želja da stvore novu budućnost.

‘Summer solstice menu’ tako povezuje cijelu Hrvatsku, isključivo se radi o lokalnim namirnicama, a temeljen je na ribi, morskim plodovima i raznom povrću.  Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 01/4844-297 ili na e-mail pr@noel.hr .

Inače, zagrebački Noel, ovjenčan Michelinovom zvjezdicom već godinama ne silazi s vrha ljestvica najboljih restorana u Hrvatskoj, ali i u regiji, a proteklih godina pod šefovskom ‘palicom’ Brune Vokala ubire same pohvale i oduševljenja zbog originalnosti i profesionalnosti koju je brusio godinama u nekim od najboljih europskih restorana. A sve je počelo u Čigrađi..