REGATA O’ BAK NA LATINSKO IDRO 2020.

Kultura Magazin Scena

Na ovogodišnjoj regati o Bak, sudjelovale su tri gajete. Regata je poznata kao zajednički projekt dvije murterske udruge, KU «Murterske poklade» i «Latinsko idro», gdje u ovom slučaju «latinaši» daju svoj obol manifestaciji armanjem broda članova udruge za regatu.

Tri maskirane posade na pučini uzburkanog murterskog akvatorija nadzirao je prenapučeni, za ovu priliku «press» brod omiljenog Splićanina u Murteru, Josipa Čokolića, a na kopnu, u Kristalnoj dvorani o Bak, užurbano se priprema kaloričan zimski topli obrok za sve sudionike i goste. U kulinarskom izazovu sudjeluju ekipe lokalnih murterskih chefova, koji su prema sugestiji pokladne udruge dizajniranu hranu ostavili za proljetni gastro event, a sad su se pozabavili suhim rebarcima, grahom i kobasicama. Glazbe naravno ne manjka, dok je tu DJ Julien.

Oba natjecanja, ona od mora i regatavanja, te kopneno kulinarska, završena su  i proglašenjem najboljih, kao kruna nad cijelim događajem. Tako je Jere Turčinov, kuhar ekipe “Šikić” osvojio titulu najkuhara, a ženska posada “Crne labudice” premoćno su osvojile prvo mjesto u bitci s morem uzavrelim od maestrala.

Oznake