RAZVOJNA AGENCIJA NABAVILA OPREMU ZA EDUKATIVNU STAZU ‘MURTERSKE VEDUTE’

Aktivnosti 365 Kultura Magazin Murter - Kornati

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije nabavila je interpretacijsku opremu, točnije smjerokaze, toteme, interaktivne table, grafike i instalacije za edukativnu stazu ‘Murterske vedute’ na Gradini.

Uz projekt HISTORIC i ova edukativna staza će pridonijeti interpretaciji i predstavljanju bogate povijesti našeg otoka i oživljavanju lokaliteta, a biti će postavljena i otvorena najkasnije do 15. lipnja.

Poseban naglasak ovog projekta stavljen je na oživljavanje i opremanje mikro-turističkih destinacija upravo u cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama u zaštiti i promicanju prirodne i kulturne baštine te hvatanju u koštac s utjecajem turizma – kažu iz Razvojne agencije te dodaju kako je oprema vrijedna oko 160 tisuća kuna a financira se iz prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ ‘Take it Slow’.

Podsjetimo, prije nekoliko godina na ovom području je uređena prva, i jedina u Hrvatskoj, arheološka plaža na temeljima antičkog lokaliteta Colentum, a 2019. godine u suradnji s Muzejom grada Šibenika na čelu s ravnateljem Željkom Krnčevićem i Općine Murter-Kornati započeo je i Projekt HISTORIC. I kroz taj projekt planira se  urediti pomorska edukativna staza kao i ona na samoj plaži te će biti izrađen multimedijalni vodič s AR/VR tehnologijom ali i osnovan PRODUCT CLUB koji će promovirati lokalne proizvođače, ugostitelje i turističke radnike na području naše Općine.

Edukativna staza ‘Murterske vedute’ bit će postavljena i otvorena do početka sezone, zahvalni smo Razvojnoj agenciji koja razumije potrebe brendiranja ovog lokaliteta. Vjerujemo da ćemo nekako u isto vijeme dovršiti i pomorsku edukativnu stazu ali i onu na samoj plaži tako da zaokružimo ovu priču – rekao nam je načelnik Turčinov i dodao kako će uskoro organizirati i akciju čišćenja, košnje i uređenja okoliša uz pomoć Udruga, volontera i djelatnika Općine i Murtele.

Oznake , ,