RAZIGRANOM PREDSTAVOM UČENICI OBILJEŽILI DAN ŠKOLE: ‘DOBRA JE NAMA NAŠA ŠKOLA STARA U NJOJ IMA I PJESAMA I IGARA’

Murter - Kornati Razno

Učenice i učenici Osnovne škole Murterski škoji, uz pomoć i podršku svojih nastavnika, učitelja i ravnateljice, pjesmom, plesom i raznim veselim scenskim izvedbama danas su proslavili Dan škole koji se obilježava 27. svibnja.

U ovoj prigodnoj priredbi uživali su tako mnogi roditelji, učenici ali i mališani iz DV Pčelica sa svojim odgajateljicama, a program je profesionalno vodila učenica Dora Kulušić.

Nakon godina u kojima nismo održavali ovu tradicionalnu priredbu povodom Dana škole iz svima nam znanih razloga, napokon je došlo vrijeme da svi zajedno uživamo u kreativnom stvaralaštvu naše djece. Naši učenici, učitelji i nastavnici vrijedno su, kroz ples, pjesmu, riječ i glumu pripremili za vas cijeli jedan razigran dječji svijet – rekla je ravnateljica Ivana Finka nakon ‘Lijepe naše’ u izvedbi školskog zbora.

 

Za početak Chiara Lošić izvela je pjesmu Lijepa moja u pratnji školskog zbora, a potom je publiku zagrijala vesela i razigrana plesna točka učenika drugog razreda Plovi, plovi pape.

 

Učenik trećeg razreda Duje Kero interaktivno je s publikom izrecitirao pjesmu Zvonimira Baloga – Pružite dlan, nakon čega su učenice Chiara Lošić i Petra Kapov odsvirale Cesaricu.

Na LiDraNu je ove godine sudjelovala učenica osmog razreda Mihaela Veronika Šikić sa svojom recitacijom pjesme Maslina, murterskog pjesnika Ive Šikića Balare, a ovom je prilikom još jednom izvela mnogima poznatu i dragu pjesmu.

Razigrani učenici prvog razreda u murterskim su nošnjama predstavili Dječje igre i plesove našeg otoka, a velik pljesak zaradili su i Mihovil i Katarina Turčinov pjesmama Moja škola u kojima su nam izrazili svoje osjećaje prema njoj.

Što Noema, učenica trećeg razreda, želi poslati i poručiti svom dalekom prijatelju slušali smo u pjesmi ‘Moj daleki prijatelju’ koju je otpjevala u pratnji prijateljica iz razreda – Dore, Sofie, Malene, Judite i Dumine. Ema Bašić pročitala je svoj rad ‘Kad bih se probudila kao učiteljica’ i opisala kako bi to izgledalo.

Marta Duić, učenica četvrtog razreda, na klaviru je odsvirala Talijansku pjesmu P.I. Čajkovskog i Divljeg Jahača Roberta Schumanna, a plesnu točku ovaj puta na pjesmu What makes you beautiful još su jednom izvele učenice drugog razreda.

Za kraj, školski zbor otpjevao je Beatlesovu Ob-la-di, ob-la-da, a veselju i pjesmi pridružili su se svi prisutni.