PRVI PUT U MURTERU FORMIRANA JASLIČKA GRUPA: NAJMLAĐI USELILI U PREUREĐENI PROSTOR VRTIĆA

Općina Murter - Kornati Razno

U ponedjeljak, 13. rujna, u murterskom vrtiću Pčelica prvi su se mališani ‘uselili’ u adaptirani prostor u prizemlju objekta u kojem je po prvi puta formirana jaslička grupa. Prostor je potpuno preuređen, postavljeni su novi podovi, kuhinja i kupaonica prilagođena najmanjima, uređena je garderoba, a osigurana su vrata kao i ulazni dio. 

Polazak u jaslice je velika promjena i uzbudljiv događaj u životu djeteta, a kako je često i  prvo odvajanje od roditelja i obitelji tako će se tijekom ovog mjeseca postupno, uz roditelje adaptirati na novu sredinu, a sve skupa će se u novom prostoru igrati i učiti 14 najmlađih Murterina. Naime, za njih je, uz dvije odgajateljice koje će raditi u dvije smjene s preklapanjem za ručak i spavanje, predviđen cjelodnevni boravak do 16 sati.

Načelnik Općine Toni Turčinov tom je prilikom posjetio mališane u novouređenom prostoru koji udovoljava svim standardima potrebnima za rani predškolski odgoj.

– S obzirom da su radovi na novom vrtiću, zbog problema s prozorima ali i izvođačima i projektantima s kojima nismo mogli naći zajednički jezik, nakratko stali dok ne nađemo riješenje, a nadamo se da ćemo brzo razriješiti tu situaciju, jednostavno morali smo osigurati jasličku grupu za naše male Murterine  kako bi roditelji mogli nastaviti sa svojim poslovima. Igrom slučaja u vrtićkim grupama ove pedagoške godine imamo manji broj djece nego prethodnih godina, pa smo ih prerasporedili u dvije grupe na prvom katu kako bi mogli donji prostor preurediti. Trošak adaptacije je iznosio 111 tisuća kuna, osigurali smo sve potrebno da osiguramo uvjete za jasličare. Didaktičke, edukativne i ostale igračke nabavili smo prošle godine kao opremu za novi vrtić tako da sada, barem što se tiče toga, troškova nije bilo – rekao je Turčinov te dodao kako u Općini rade sve što je u njihovoj moći kako bi se radovi na novom objektu nastavili u što skorijem roku.

Naime, radovi na kanalizaciji i ostalih infrastrukturnih oko novog vrtića su upravo u tijeku, no iako su se dobrano odužili, u Općini se nadaju da će kroz sljedećih nekoliko mjeseci sve biti završeno i da će se djeca useliti u moderniji i prilagođeniji prostor.