PRVI DAN ŠKOLE ZA 18 MURTERSKIH PRVAŠIĆA ZAPOČEO MALOM SVEČANOSTI I PODJELOM PRIGODNIH POKLONA

Magazin Murter - Kornati

Ove godine u prvi razred Osnovne škole Murterski škoji upisano je 18 đaka, i to četiri djevojčice i čak 14 dječaka, a učiteljica koja će ih pratiti do petog razreda je Matija Kapov. Uzbudljiv dan za njih tradicionalno je započeo malom svečanosti u nasvođenom atriju ispred škole.

Učenike i roditelje dočekala je i ravnateljica Ivana Finka, koja je nakon odslušane hrvatske himne pozdravila nove učenike i zaželila im veseo početak školovanja uz nadu da će biti vrijedni i da će s užitkom stjecati nova znanja.  Načelnik Općine Toni Turčinov poručio im je da krenu u novo životno putovanje s osmjehom i veseljem te da učine svoje roditelje i obitelji ponosnima. Također, pozvao ih je da njeguju prijateljske odnose, slušaju učiteljicu te zaželio sretan i uspješan početak.

Učenice 2. razdreda pripremile su malu plesnu točku, a učenici i učenice 5. razreda izveli su predstavu ‘Na pijaci’ autorice Dore Kulušić koju je režirala njihova bivša, a od danas učiteljica prvašića Matija Kapov.

Ulazak novih prvašića u Školu popraćen je gromoglasnim pljeskom učenika viših razreda, a po dolasku u učionicu, nakon kratkog međusobnog upoznavanja, podjeljeni su im prigodni pokloni i kreativne kutije za likovno izražavanje koje je osigurala Općina Murter -Kornati.