PRVACI U ŽUPANIJI: MALONOGOMETNA EKIPA NAŠE ŠKOLE POBIJEDILA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU

Murter - Kornati Sport
Učenici 4., 5, i 6, razreda Osnovne škole Murterski škoji u utorak, 28. ožujka, odigrali su posljednju utakmicu na Županijskom školskom malonogometnom natjecanju, pobijedili te su tako postali prvaci u našoj županiji uz vodstvo učitelja tjelesnog odgoja Dinka Lucića.
Ukupno je na ovom turniru igralo pet školskih timova iz županije u kategoriji do 12 godina. Naši su dečki u polufinalu pobijedili ekipu Katoličke osnovne škole iz Šibenika, a naslov prvaka osigurali jučerašnjom pobjedom nad ekipom iz Osnovne škole Vodice. Tako će Pave Šikić, Vito Ježina, Filip M. Lapov, Frane Jelovčić , Roko Ježina , Matej Kavedžić , Lovre Markov i Andrej Morić uskoro svoje snage odmjeriti s malim nogometašima iz cijele dalmacije na nadolazećem Prvenstvu.
Futsal, ili kako ga radije volimo nazivati, mali nogomet popularan je sport u Murteru,  svoj talent bruse kroz treninge u MNK Murter i mnogobrojne utakmice, kako prijateljske tako i utakmice TOP TIM futsal lige.
– Tijekom sata tjelesnog procjenim koji su to učenici koji bi po meni bili najbolji za ovu ekipu od njih osam, ali moram reći da u ovoj generaciji ima i puno više talentiranih, nadarenih i vještih malih nogometaša. Mogu samo reći ‘bravo dečki’, a ne sumnjam da će rezultate ostvariti i na nadolazećem Prvenstvu Dalmacije – rekao je učitelj Dinko.