U TIJEKU REKONSTRUKCIJA RASKRIŽJA IZMEĐU MURTERA I BETINE: ‘RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI DO KRAJA STUDENOG’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Sigurnost prometa i rješavanje problema odvodnje oborinskih voda osnovni su problemi koji će projektom kružnog toka na raskrižju ulica Butina i Betinske sa ulicama Na škaji i Put Gradine u Murteru biti riješeni. Radovi su u tijeku, a iz Općine pozivaju na poštivanje privremene prometne signaliacije.

Naime, početkom ove godine na sastanku predstavnika Općine Murter-Kornati i ravnatelja Županijskih cesta Ante Parata načelnik Toni Turčinov ukazao je na postojeće probleme – osobito lokve na području od raskrižja Butine sa ulicom Lokvice do ulice Betinske ali i problem širine raskrižja sa ulicom Put Gradine budući da veća vozila (autobusi, dostava, izvanredni prijevoz i dr.) imaju premalen luk skretanja u ulicu Put Gradine. Potom je u suradnji sa ŽUC-om Općina poduzela radnje u svojoj nadležnosti na području ulice Put Gradine te financirala izvedbeni projekt Sanacije raskrižja na županijskoj cesti žc6250 izrađenog od strane Trivium d.o.o. Split. Kao rješenje problema, kojim se otklanjaju uočeni nedostaci, predložen je zahvat rekonstrukcije raskrižja u kružno raskrižje oblika rotora.

Dinamičkim planom radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenog ove godine, a kako bi se promet mogao odvijati nesmetano radi se jedan po jedan trak.

Novim kružnim tokom dobit ćemo jedno dobro prometno rješenje kojim ćemo smanjiti opasnost na ovom dijelu Murtera, a posebno smo kroz projekt i računali na sigurnost pješačkog prometa. Također, oborinska odvodnja do sada, kao što svi znamo, nije funkcionirala, a sada ćemo napokon riješiti i taj problem unutar ove dionice – rekao je načelnik Turčinov.

Dakle, projektom Rekonstrukcije trokraknog raskrižja u mini kružno raskrižje proširit će se sjeverni dio raskrižja koje uključuje izmještanje postojećeg ogradnog zida, izvedbu novog pločnika i dogradnju kolnika, sanirat će se postojeći kolnik struganjem u promjenjivoj debljini i izvedbom novih asfaltnih slojeva, rekonstruirat i sanirat će se postojeće ‘pješačke površine izvedbom betonskih pasica, izradit će pješačke rampe na lokaciji novih pješačkih prijelaza i najvažnije, dogradit će se postojeći sustav oborinske odvodnje izvedbom linijskih rešetki. Također, novom rotoru će prilagoditi i signalizaciju te javnu rasvjetu.

 Nabavu radova provele su Županijske ceste, koje i financiraju ovaj projekt u ukupnoj vrijednosti od oko 500 tisuća kuna.