PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – OPĆINA MURTER KORNATI

Korisne Informacije Općina Murter - Kornati

Projektni prijedlog za koji su aplicirali iz Općine Murter Kornati, poznatiji kao “Zaželi – program zapošljavanja žena” kojem je cilj povećavanje zapošljivosti teže zapošljivih žena te sukladno tome povećanje razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, koji žive, u ovom slučaju, na području Općine Murter- Kornati.
Projekt će provoditi u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice i liječene ovisnice.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije proveo je procjenu kvalitete projektnog prijedloga koji je uspješno prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete, te ulazi u treću fazu – Donošenje Odluke o financiranju, koju će provesti Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

“Čekamo još donošenje Odluke o financiranju kojom će se našem projektnom prijedlogu dodijeliti 1.152.103,00 kn bespovratnih sredstava u 100%-tnom iznosu, a kroz projekt će se zaposliti pet žena koje će u sklopu svog rada skrbiti za 25 starijih osoba i osoba u nepovoljnijem životnom položaju u razdoblju od dvije godine. Projekt u skladu je s EU i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, gdje se kroz aktivnosti uključuju žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada.
Naravno, svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu, mogu se informirati  telefonskim pozivom ili osobno u uredima zgrade Općine” – izvijestila je donačelnica Julia Ježina.

Oznake ,