PRIPREME ZA “BOŽIĆNE ČAROLIJE”

Magazin Murter - Kornati

Uvijek inovativna i jedna od najproduktivnijih murterskih udruga SKUD Kreativac, kojoj je cilj promicanje, razvitak i unapređenje rekreacije, kulture i umjetnosti u radu s djecom, u susret ovogodišnjih pripremama za dane Adventa krenula je jako dinamično

 

U petak, 13. prosinca s početkom u 16.30 h predstavit će se na trgu Rudina kolaž programom oblikovanim u veliki scenski nastup, pod nazivom “Božićne čarolije”.

Odaziv za sudjelovanje u likovnim i karaoke radionicama jako je velik, broji skoro četrdeset djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta i onih iz nižih razreda osnovne škole, koji iz dana u dan rade na pripremama za veliku Adventsku feštu.

Pripremaju mnoga iznenađenja, od kojih je tu novi projekt u vidu mini dječjeg festivala, na kojem će djeca pjevati prigodne pjesme i one im omiljene . Nastupit će plesna skupina “Perlica”, gošće iz Gimnastičarskog kluba Šibenik te posebni kostimirani gosti iznenađenja, čiji nam identitet voditeljice Udruge nisu odale. Naći će se tu i toplih zalogaja i pića, kako za djecu, tako i za odrasle, od hot doga, kobasica, kuhanog vina i džina.

Kao originalno i veselo nekonvencionalno božićno drvce, ove godine bit će to drvene ljestve, dekorirane nizom ukrasa koje su sami izradili- od kuglica, lampiona, malih svijećnjaka, čestitki. Naći će se tu i prodajni primjerci slikovnice Martine Markov, te likovni radovi umjetnica Domenike Mateša i Lucije Markov, u svrhu promicanja mladih umjetnica.
Poseban ambijent dočarat će velike jaslice postavljenje pored kipa Sv.Nikole ( uz caffe bar Porto), koje su posebna umjetnička instalacija, a nastaju sinergijom dviju udruga, SKUD Kreativac i Argonaute, uz majstorsku podršku Vedranka Šikića Balare.

Oznake ,