PRED MANFESTACIJU: Noviteti u Bakama

Aktivnosti 365 Magazin TZO Murter Kornati

Veljača je gotovo od pamtivijeka  rezervirana za pokladna zbivanja, a u Murteru ona, prema službenim i neslužbenim zapisima traju preko 130 godina.
Ove godine, predstavnici KU «Murterske poklade» pripremili su niz događanja koja započinju 15. veljače, a završavaju defileom Velikih Bak, 25. veljače.

Da sve prođe u najboljem redu i manifestacija opravda dolazak preko pet tisuća posjetitelja, kako onih domaćih tako i inozemnih, složno se trudi gotovo svaki mještanin.

U svoj zimski brend, koji već nekoliko sezona pojačan priliv zimskih gostiju, mnogo ulaže i TZO Murter Kornati, ali i lokalni poduzetnici, koji su ove godine znatno snizili cijenu smještaja.

Novitet ove godine, dogodio se u redizajnu službene stranice, kojeg sad krasi novi vizual i novo ime- s murterskog karnevala pojednostavljeno na Bake.hr.
Također, u mjestu su instalirana dva velika izloga sačinjava od snažnih okvira i specijalnog stakla prilagođenog svim vremenskim uvjetima, u kojem su smješteni reprezentativni kostimi iz prošlogodišnjih povorki. Oba projekta, realizirana su donacijom samog TZO Murter Kornati.

Karnevalska udruga dobila je na korištenje prostor za svoje potrebe, kojeg su imenovali kao «Stožer od Bak», a svaki lokalni ugostitelj sudjelovat će u art performansu «Galerija o Bak», tako da će se prostori dekorirati likovnim radovima, maskama i skulpturama.

Dani su ovo velikih priprema, u kojima je tradicija važna- posebno što raduje starije pripadnike Baka jesu mladi naraštaji koji svesrdno pomažu u realizaciji manifestacije «Dani o Bak», kao što je danas bio slučaj i sa srednjoškolcima koji su svoj slobodni vikend iskoristili kako bi u improviziranoj radionici- uredu direktorice TZO Murter Kornati, Mateje Bašić zajedno s njom izrađivali maske za sebe, ali i dekor za «Galeriju o Bak».
Kako izgledaju neke od posljednjih priprema za ovu veliku manifestaciju, pogledajte u galeriji:

Oznake ,