POTPISANI UGOVORI O RADU EU PROJEKTA “ŽENE POMAŽU-MURTER KORNATI”

Korisne Informacije Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Tijekom današnjeg dana u prostorijama Općine Murter-Kornati održano je svečano potpisivanje Ugovora o radu za posao gerontodomaćice. Ugovor je potpisalo pet žena u prisustvu općinskog načelnika Tonija Turčinova, zamjenice načelnika Julije Ježine te voditeljice projekta Antonije Jakoplić.

Cilj projekta je zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na žene starije od 50 godina.
Nove zaposlenice će kroz naredna 24 mjeseca skrbiti o dvadeset i pet krajnjih korisnika s područja Općine Murter- Kornati, te paralelno polaziti program osposobljavanja za gerontodomaćicu čime će se unaprijediti njihovo znanje i vještine te će se poboljšati njihov daljnji status na tržištu rada.
Projekt „Žene pomažu“ financira se u potpunosti (100%) iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, a njegova vrijednost je 1.152.103,00 kuna.