POTPISAN UGOVOR O OPREMANJU ARHEOLOŠKOG PARKA COLENTUM

Korisne Informacije Kultura Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Početkom siječnja 2021. godine nakon provedene javne nabave načelnik Toni Turčinov i Zvonimir Novak iz poduzeća Eurokamen d.o.o. potpisali su Ugovor o radovima i opremanju Arheološkog parka Colentum vrijedan ukupno 1.571.529,53 kuna. Radovi će početi tijekom veljače a biti dovršeni do svibnja 2021. godine.
Paralelno s time, Općina Murter-Kornati s poduzećem Novena d.o.o. je ugovorila radove izrade informativnih sadržaja (izrada scenarija i tekstova za info table te izrada multimedijalnog vodiča s implementiranom VR/AR tehnologijom) vrijedne približno 250 000 kuna.
U tijeku je i izrada vizualnog identiteta arheološkog parka Colentum vrijedna približno 40 000 kuna na čemu radi 2FG studio iz Šibenika- navode u službenoj izjavi iz Općine Murter Kornati.
U razdoblju koji slijedi intenzivirat će se suradnja i umrežavanje svih dionika i sektora koji će imati izravne i neizravne benefite od novo-uređenog arheološkog parka Colentum.
Svi ovi radovi i aktivnosti provode se i financiraju sredstvima EU-a u sklopu projekta HISTORIC iz programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska.