PODIJELJENO DEVET UČENIČKIH STIPENDIJA

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Na temelju članka 15. Pravilnika o dodjeli stipendija Općine Murter Kornati, Odbor za dodjelu stipendija školske godine 2019/2020., dodijelio je devet stipendija.

Kako bi ostvarili uvjete, kandidati su trebali  imati prosjek veći od 3,5 i redovno upisati godinu. Iznos stipendije za učenike iznosi 400kn, a za studente 600kn.
Ugovor o stipendiji i poklon kao znak pažnje u blagdanske dane, dobili su: Mirta Jerat, Bruna Donđivić, Agata Skračić, Helena Skračić, Tomislav Katić, Dora Pleslić, Ana Lovrić
Klara Rameša i Petar Juraga.

“Fakultetsko obrazovanje murterske djece ono je čemu težimo svi mi u Općini Murter Kornati, jer nam je važno da što više mladih stekne visoko obrazovanje, te naravno da se vraćaju svojim domovima i baš tu nađu radno mjesto, zasnivaju obitelji. Nastojimo svim studentima po završetku fakulteta omogućiti stručno usavršavanje unutar područja naše Općine, te na koncu omogućiti svima radno mjesto”– kaže načelnik Turčinov.

Službeno potpisivanje Ugovora sa stipendistima, načelnik Turčinov omekšao je ležernim pristupom mladima, prepričavajući zgode i nezgode iz svojih studentskih dana, uputio ih da se bore za sebe- učenjem, ocjenama, ali i kroz međuljudske odnose, koristeći improvizaciju, snalažljivost i probojnost, jer kako je istaknuo iskrenim prijateljsko- očinskim savjetom, “mi Murterini smo svi nekako fini i povučeni, treba ponekad nadjačati najglasnije i najsnalažljivije, da bi naš silan trud, uz ocjene bio prepoznat”.

Na samom kraju, svim stipendistima i njihovim obiteljima,  načelnik Toni Turčinov i tajnica Mare Kovačev, poželjeli su blagoslovljen Božić i mnogo uspjeha u obrazovanju.

 

Oznake