‘PO MURTERSKI’: U PONEDJELJAK NA RUDINI SPEKTAKL ZA SVA OSJETILA UZ PROMOCIJU PRVE MURTERSKE KUHARICE

Magazin Murter - Kornati Scena TZO Murter Kornati

Uskršnji gastro event ‘Po Murterski’ u ponedjeljak, 10. travnja od 10 sati, pretvorit će Rudinu u vrhunsku gastronomsku scenu uz predstavljanje prve Murterske kuharice. Tako su murterski chefovi iz pizzeria Marete i Basilica te gostionice Jadran pripremili prave poslastice za svih, a svoje kulinarske tajne će čuvati do zadnjeg trenutka kako bi nam priredili pravi spektakl za sva osjetila. Osim uživanja u hrani, posjetitelji će imati priliku uživati i u autentičnom i tradicionalnom zabavnom programu za koji će se  pobrinuti klapa ‘Levera’ i KUD Zavor.

Ovakvi događaji omogućuju nam da kroz povezivanje gastronomije i kulture učvrstimo našu poziciju na turističkoj karti Jadrana, a znamo da Murter sa svojom bogatom kulinarskom tradicijom ima za ponuditi ponešto za svaki ukus, pa i one s ‘najzahtjevnijim nepcima’. Oni koji će željeti i više od samog degustiranja, plesa i pjesme sa sobom će moći ponijeti i svoj primjerak Murterske kuharice – rekli su iz TZ-a.

Naime, ideja stvaranja Murterske kuharice nastala je još 2019.godine u suradnji sa 13 murterskih ugostitelja. Prvo izdanje dugoočekivane Murterske kuharice donosi nam recepte koji se nalaze u ponudi samin naših restorana, a osmislili su ih vlasnici, odnosno glavni kuhari restorana Fešta, Račića, Fabra, Fine fooda Murter, Tic Taca, Rebca, konobe Bobe, Skalinade, Opata, pizzerie Marete i Basilica te Hotela Ana. Cilj ove kuharice je ujedinjenje i prezentacija cjelokupne gastro ponude Murtera.  Prevedena je i na engleski jezik, a sadržava autentične recepte specifične za naše podneblje uz upoznavanje lokalnih namirnica te njihovog specifičnog načina pripreme. Također, u njoj će se naći i neki od recepata koje će murterski chefovi pripremati na ovom događaju, stoga će svi zainteresirani moći i isprobati neka od jela koja su uvrštena u kuharicu.

Stoga, ako želite doživjeti spektakl za sva vaša osjetila i uživati u murterskim delicijama i kulturi, svakako posjetite ovaj gastro event na uskršnji ponedjeljak. Sigurni smo da nećete požaliti.