‘PINK WING’: ČAK 65 LUKSUZNIH SPORTSKIH AUTOMOBILA U SUBOTU STIŽE NA HRAMINU

Murter - Kornati Sport Turizam

Hrvatski turističko-gastronomski projekt ‘Pink wing’ koji se održava 7. godinu zaredom dolazi u Murter i to u subotu, 18. lipnja, a tom će prilikom Hraminom prodefilirati preko 65 luksuznih sportskih automobila. Jedinstven je ovo događaj organiziran za promociju hrvatskih ljepota, gradova, regija, a cilj mu je povezati kontinentalnu i morsku Hrvatsku, kao i promovirati naše nacionalne parkove i najljepše ceste na svijetu te pozicionirati Hrvatsku na svjetskoj mapi odredišta luksuznih automobila.

‘Pink wing’ će u svojem sedmom izdanju okupiti čak 150 ljubitelja automobila sa preko 100 pomoćnog osoblja, a iako inače prolaze isključivo većim hrvatskim gradovima i svjetski poznatim odredištima zahvaljujući domaćinu ovog događaja – zaljubljeniku u Murter i vlasniku restorana Fine Food Murter Davoru Ivanjku ove će godine spektakularan događaj moći doživjeti i Murterini i njihovi gosti.

Luksuzni automobili će krenuti iz Šibenika u subotu u 11 sati pod policijskom pratnjom, a s obzirom da se radi o koloni dugoj čak 4 kilometra, u Murteru ih možemo očekivati oko 12.30 sati.

Sa veseljem mogu najaviti i nekoliko svjetskih premijera, a ove godine nam se pridružuju još dva automobilistička svjetska brenda poput Ferrari-ja i Zagato-a kompanija te njihovi specijalni modeli koje ćemo po prvi puta vidjeti i predstaviti u Hrvatskoj. Pink Wing se temelji na motosportu, promovira Hrvatsku kao najbolju automobilsku destinaciju u Europi, pa smo ponosni na svjetski poznatu tvrtku Rimac Automobili, koja je dvije godine partner događaja – rekao nam je Davor.

Inače, Pink wing je izvorno hrvatski projekt koji na drugačiji i originalan način promovira i dokazuje kako je Hrvatska jedna od svjetskih vrhunskih turističkih destinacija, a ove godine održava se od 15. do 19. lipnja. s početkom u Zagrebu i završetkom u Šibeniku.

Svrha ovog projekta je ponuditi novu vrstu aktivnog odmora klijentima iz poslovnog svijeta i omogućiti im povezivanje i uspostavljanje kontakata u poslovnim krugovima. Pink Wing pokazao se najekskluzivnijim događajem do sada, povezujući sve premium segmente iz automobilske, hotelske, gastronomske, brodarske industrije , industrije satova, luksuzne odjeće i obuće.

Posebno smo ponosni na izdanje Pink Wing-a 2020. jer je prešao granice Hrvatske i prvi put povezao dvije prijateljske zemlje, Hrvatsku i susjednu Mađarsku! Pedeset posto sudionika u 2020. godini došlo nam je iz susjedne Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, a sam start bio je u Budimpešti – poručili su organizatori.

Svi partneri svake godine, zajedno sa svim sudionicima, kao društveno odgovorni projekt, humanitarnim radom financijski pomažu najpotrebitijima u hrvatskom društvu kao i institucijama poput bolnica kroz jedinstvenu tombolu.

Ovogodišnja ideja je revitalizacija Hrvatskog zagorja unutar kojg ćemo posjetiti svjetski poznati dvorac Trakošćan te najboljom prometnicom u Hrvatskoj (gdje svi svjetski proizvođači automobila snimaju reklame za svoja prestižna vozila) Jadranskom magistralom doći do Šibenika – kazali su, a mi imamo priliku vidjeti ih na njihovom putu i to u ‘vlastitom dvorištu’.