OTOČNA UTRKA MURTER TRAIL 2020.

Aktivnosti 365 Općina Murter - Kornati Sport TZO Murter Kornati

Završena je ovogodišnja utrka Murter trail 2020., 1. kolo zimske otočne liga u organizaciji Atletskog kluba Okit i pokrovitelja: TZ Murter Kornati, Općina Murter Kornati i NP Kornati.
Prijavljeno je bilo 199 sudionika, no broj se neznatno smanjio zbog najavljenih oborina. Start utrke je bio u 10:30 sati, a natjecatelji iz kategorija, pristizali su gotovo do 15:00 h. Kategorije utrke su bile: Dječja staza – 5 km, Kratka staza – 15 km, te Duga staza – 28 km.

Iako je bio nešto veći broj muških sudionika, broj žena i djece je znatno porastao, a svi su se podjednako potrudili sudjelovati ili pobijediti. Premda su zbog kiše u prvom dijelu utrke, uvjeti bili manje ugodni, nije bilo ozlijeđenih, već samo zadovoljnih zanimljivom slikovitom stazom utrke.
Ured TZO Murter Kornati kao jedan od pokrovitelja, pobrinuo se da sudionici imaju ukusan topao obrok nakon velikog fizičkog napora. Proteinska okrjepa uz toplu piletinu s gljivama, brudet od hobotnice te slanutak s porilukom i domaćim maslinovim uljem, te slatkiši od sušenog voća, trenutno su povratili izgubljenu energiju trkača, koji su se nastavili družiti, dijeleći dojmove i iskustva, uz čašu napitka po volji. Našlo se to krepkog i ljekovitog domaćeg čaja od mješavine mente, kadulje i gospine trave, vitaminskih napitaka, bijelog vina, piva i kuhanog džina.

Ono što je oduševilo natjecatelje, koji su svi istinski zaljubljenici u prirodu jest i ekološki aspekt kojim je TZO Murter Kornati, na inicijativu direktorice Mateje Bašić, bio nit vodilja.
Sve posuđe je bilo ekološki prihvatljivo- tanjuri su biorazgradive šećerne trske, šalice za napitke od kartona, a jedaći pribor drveni. Na mjestima za okrjepu, koja su se nalazila na Kosirini i na Slanici, uz naranče, banane, trkačima su se nudile i posebne staklene bočice s vodom, kako bi se izbjegla velika količina toksičnog plastičnog otpada. Medalje su bile staklene, a majice i ekološke vrećice za startni paket od čistog pamuka, a putokaze od drveta zamijenili su plastične trake za označavanje staza.

Poredak sudionika utrke:

Dječja utrka, djevojčice: 1. Luana Božac, 2. Tanja Ozretić, 3. Luca Baus

Dječja utrka, dječaci: 1. Antonio Turčinov, 2. Rafael Mudronja, 3. Ante Carević

Kratka utrka:

Žene: 1. Vanja Čargonja , 2. Lucija Križanac Mihaljević,  3. Jelena Gugić Boko

Muškarci: 1. Krešimir Mrčela, 2. Mario Bosnić, 3. Zvonimir Režić

Duga utrka:

Žene: 1. Petra Kulić,  2. Maja Blašković, 3. Tina Krnić

Muškarci: 1. Daniel Krstulović Opara, 2. Dino Belakušić, 3. Nenad Ostojić

Oznake ,