OSMI TJEDAN “NAŠE SLIKOVNICE”- BARBA IVE KURNATAR I NOĆ U VRULJAMA

Kultura Magazin Murter - Kornati

U osmom zadatku za ilustraciju “Naše slikovnice” , bojicama i flomasterima malih vrijednih umjetnika, najviše se svidio dio gdje barba Ive Kurnatar hrani njihova prijatelja galeba Marka:
“Barba Ive je bio pravi Kurnatar. Cijelo je djetinjstvo proveo tu, na kornatskom kamenu. Kurnate je volio i poštivao, a tu svoju ljubav prenio i na svoju djecu i unučad.
– Ej Marko, galebe moj! Drago mi te je vidjeti! Čekaj! Imam nešto za tebe! – uzviknuo je, pognuo se, iz sića uzeo jednu oveću ribu i bacio je prema Marku. – Nek ti je uslast!…”

Neki od njih, prikazali su druge dijelove stranica priče, poput onog kadra gdje pernati junak Marko u Vruljama, sjedeći na drvenom stolu podno prozora jedne od kućica, po prvi put čuje zašto nema njegovih malih prijatelja, zašto su vrtići i škole te ulice bez djece, što ga silno rastuži….

Djecu očekuju još dva zadatka, nakon čega će se fizički prikupiti svi crteži, osnovati malo nezavisno povjerenstvo koje će od radova izabrati one koji će ilustrirati slikovnicu, gdje će naravno svojim radovima biti zastupljena sva djeca koja su sudjelovala u projektu “Naša slikovnica”. Navedeno će biti početak jednog zabavnijeg dijela realizacije samog projekta, no nek to za sad još ostane slatka tajna!