OPĆINI MURTER-KORNATI ODOBREN NASTAVAK PROJEKTA ‘ZAŽELI – ŽENE POMAŽU’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, u vrijednosti 445 tisuća kuna, za nastavak plemenitog i vrijednog projekta ‘Zaželi – Žene pomažu za zajednicu Murter – Kornati’ uručen je danas načelniku Općine Murter-Kornati Toniju Turčinovu.

Nastavkom i uspješnom prijavom na III fazu, zaposlit će se devet nezaposlenih žena s područja naše Općine s ciljem smanjenja rizika od siromaštva te poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika projekta, odnosno osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu.

Prva faza ovog projekta završila je u kolovozu, a sada nastavljamo sa zapošljavanjem gerontodomaćica na obostrano zaovoljstvo. Ovo nam je svima jedan od dražih projekata. Uspjeli smo zaposliti žene koje su u skupini ‘teže zapošljivih’, s druge strane krajnji korisnici kojih imamo čak 56 imaju skrb, brigu i socijalne aktivnosti. Sada nastavljamo dalje, a vjerujemo i da ćemo u skoroj budućnosti realizirati i projekt Doma za umirovljenike – rekao je načelnik Turčinov.