OPĆINE POMAŽU- MURTERSKI STRUČNJACI UPRAVO NA POTRESOM RAZORENOM PODRUČJU

Korisne Informacije Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Projekt „ 4 općine pomažu Petrinji, Glini i Sisku“, koji je nastao na prijedlog murterskog načelnika Tonija Turčinova, u tijeku je u ovim trenucima i na terenu, u obilasku potresom razorenih područja, kako bi se ubrzala realizacija projekta.

Tim sastavljen od geodeta, statičara i arhitekta vođen načelnikom Turčinovom obišao nekoliko objekata, i kako saznajemo iz izravnog javljanja, načinjena je procjena šteta od strane struke, snimljeno je postojeće stanje, od čega će se ići na daljnje radove, odnosno projektiranje i izgradnju.

Načelnik Turčinov potresen zatečenim stanjem na terenu, još je jednom uputio zamolbu načelnicima i gradonačelnicima ostalih općina i gradova u državi da se odazovu akciji obnove i izgradnje domova obiteljima koji su se našli u preteškoj životnoj situaciji.

Da podsjetimo, Općine Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj pokrenule su inicijativu obnove obiteljskih kuća stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Akcije prikupljanja donacija od velike su pomoći, no nažalost nisu dovoljne stradalima, obiteljima, posebno onima s malenom djecom i starijim ukućanima, koji su ostale bez krova nad glavom usred zimskih mjeseci. Načelnik Toni Turčinov je stoga predložio kolegama načelnicima susjednih Općina da svaka Općina obnovi po jednu obiteljsku kuću i tako iskaže konkretnu pomoć.
Na prostoru navedenih općina koje su objeručke pozdravile prijedlog načelnika Turčinova, među mještanima ima arhitekata, geodeta, građevinara i donatora koji su voljni pomoći, a Općine će nadodati potrebne financije koje su potrebne za nabavu materijala i dovršetak realizacije projekata obnove, a svaka od Općina će otvoriti posebne račune za ovu namjenu.
Općina Murter-Kornati već je otvorila poseban račun za ovu namjenu u Hrvatskoj poštanskoj banci kako slijedi u nastavku.
IBAN: HR9223900011500198663-OPĆINA MURTER-KORNATI-DONACIJE.
Račun je multivalutni.
Model: HR68
Poziv na broj: 7765-OIB.
SWIFT: HPBZHR2X.

 

 

Foto: Privatna arhiva