OPĆINA MURTER-KORNATI DODIJELILA 13 NOVIH UČENIČKIH I STUDENTSKIH STIPENDIJA

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Općina Murter-Kornati dodijelila je danas, 27 prosinca, u prostoru Društvenog centra jedro, osam novih stipendija za redovne studente u iznosu od 650 kuna mjesečno i pet novih stipendija za učenike srednjih škola u iznosu od 400 kuna mjesečno za akademsku godinu 2021/2022.

Kandidati su do 10. prosinca trebali priložiti svoje prijave, a kriterij je bio prosjek veći od 3,5 i redovno upisivanje godine, a za učenike prvih razreda srednjih škola uspjeh se utvrđuje prosječnom ocjenom  7. i 8 . razreda osnovne škole, uz uvjet da učenik nije ponavljao ni jedan razred. Također oni učenici i studenti koji su ostvarili plasman na županijskom/regionalnom, odnosno državnom ili međunarodnom natjecanju, iz bilo kojeg područja nastavnih i izvan nastavnih aktivnosti dobili su određeni broj bodova.

Danas su ugovori o učeničkim stipendijama uručeni Marku Ježini, Hani Kurkut, Cviti Božikov, Ireni Kovačević i Leonardi Jelić, a studentske stipendije dobili su Ana Putniković, Klara Markov, Perla Juraga, Dominik Kožulić, Luka Škedel, Paula Radman, Filip Lovrić i Romana Ježina.

Izuzetno mi je drago da smo i ove godine dodijelili stipendije, drago mi je da ste to vi. Koristite ih pametno. Tolerirajte jedni druge, pomažite si međusobno i natječite se samo akademski. Prije svega budite ljudi. Smisao svega ovoga je da vam pomognemo koliko možemo, a vi nam se vratite. Murter treba mlade i obrazovane ljude – kazao je načelnik Toni Turčinov pri potpisivanju ugovora te dodao kako će uskoro dobiti sve zaostatke od početka akademske godine.

Ove godine Općina je odlučila dodijeliti i dvije sportske stipendije – Jakovu Mudronji i Bruni Turčinov kao nagradu i za sportske uspjehe, a uskoro se osniva i Savjet mladih koje će podnositi svoje prijedloge i ideje.

Ono što je Općinsko i vaše je, nema pitanja po koje vi nama ne možete doći. Ja se još osjećam mlado i osjećam vaše probleme i morate znati da nam se za svaki možete slobodno i bez ustručavanja obratiti. Tu smo za vas – dodao je Turčinov.

Inače, Općina Murter-Kornati ukupno isplaćuje 24 studentske i 23 učeničke stipendije, a u proračunu se za njih izdvaja 232.400 kuna godišnje.