OPĆINA DODIJELILA 12 NOVIH STIPENDIJA UČENICIMA I STUDENTIMA: ‘OVO JE NAGRADA ZA VAŠ DOSADAŠNJI USPJEH’

Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Općina Murter-Kornati dodijelila je danas, 27 prosinca, u prostoru Društvenog centra jedro, 12  novih stipendija, sedam za učenike srednjih škola u iznosu od 450 kuna i za redovne studente u iznosu od 700 kuna mjesečno za akademsku godinu 2022/2023.

Učeničke stipendije dobili su Mihaela Veronika Šikić, Gracija Bašić, Dora Tandarić, Julijana Papeša, Luna Rameša, Antonio Bumbak i Sara Burtina, studentske Matija Luka Fernežir, Andrea Burtina, Josip Ježina i Sara Grozdić, a sportsku stipendiju dobila je Bruna Turčinov.

Kako sam i ja tijekom svog obrazovanja dobivao stipendiju od naše Općine tako znam koliko znači ovakva financijska pomoć svakog mjeseca. Ove stipendije su nagrada za vaš dosadašnji uspjeh, a prema novom pravilniku o stipendiranju uvećane su za iznos od 50 kuna u odnosu na prethodne godine. Ja bi vam savjetovao i da, ukoliko vam prilike dopuštaju, se i tijekom školovanja uključite u rad, preko studentskog servisa ili kroz udruge jer i to je izvrsna prilika da se izgradite i da osvijestite što želite raditi u budućnosti– rekao je ovom prilikom načelnik Toni Turčinov te dodao kako je se nada da će se jednog dana vratiti u Murter jer bez mladih, kvalitetnih i školovanih ljudi projekti ne znače ništa.

Općina Murter-Kornati ukupno isplaćuje 22 studentske, 26 učeničkih i jednu sportsku stipendiju, a u proračunu će se za njih ove godine izdvojiti 630 tisuća kuna. Svima će se isplatiti do 20. siječnja za zaostacima od početka akademske godine.

Inače, kandidati su do 22. studenog trebali priložiti svoje prijave, a kriterij je bio prosjek veći od 3,5 i redovno upisivanje godine, a za učenike prvih razreda srednjih škola uspjeh se utvrđuje prosječnom ocjenom  7. i 8 . razreda osnovne škole, uz uvjet da učenik nije ponavljao ni jedan razred. Također oni učenici i studenti koji su ostvarili plasman na županijskom/regionalnom, odnosno državnom ili međunarodnom natjecanju, iz bilo kojeg područja nastavnih i izvan nastavnih aktivnosti dobili su određeni broj bodova.