ODRŽAN BOŽIĆNI SAJAM U MURTERU

Aktivnosti 365 Magazin

Velikim Božićnim sajmom na trgu Rudina, obilježena je Treća nedjelja Došašća, koja je od hrvatskih biskupa proglašena Nedjeljom Caritasa, te je sukladno s tim, plemenitom gestom dio prihoda usmjeren na donaciju Caritasu murterske Župe sv. Mihovila.  

Simbolika slogana iz poslanice, “Sve što činiš- čini s ljubavlju”, očitovala se među razdraganim mještanima, koji su topao zimski dan odlučili provesti među raskošnom ponudom izlagača, uz šalicu čaja ili kave na suncu.Našlo se tu za svakoga po mnogo toga. Žene je najviše privlačila velika raznovrsna ponuda dekora za kuću i okućnicu, a tate i djede kriomice su kupovali sitnice za iznenaditi voljene, pomno se savjetujući s izlagačima oko odabira poklona.
Najmlađi su pak bili oduševljeni kolačima i likovima ove godine silno popularnog Orašara i bucmastih lutkica, no naravno, slastice su im ipak bile hit – posebno kolači djece iz OŠ Murterski škoji i fritule koje su na licu mjesta u ogromnim količinama i nevjerojatnom brzinom pekle “tete” Mare Kovačev i Daniela Bašić u ime Općine Murter Kornati.

Na sajmu su kao izlagači- sudionici sudjelovali: Marija Škevin, Neda Juran, udruge Argonauta i SKUD Kreativac, DV Pčelica, OŠ Murterski škoji, Murtela, Općina i TZO Murter Kornati, Vesna Tomas i Domenika Mateša.

Oznake , , , , , , ,