OBRAĆANJE ŽUPNIKA DON IVANA KATIĆA

Aktivnosti 365 Korisne Informacije Murter - Kornati Općina Murter - Kornati Razno

Dragi moji Župljani,

danas sam u crkvi našeg sv. Roka prikazao misu na nakanu  da nas Bog po zagovoru našeg sv. Roka , u ovoj novonastaloj nevolji, sačuva u čvrstoj vjeri, nadi i bratskoj ljubavi; posebno da nas, kako je to kroz povijest više puta učinio, po zagovoru sv. Roka, očuva od ovog trenutnog  zla.

Sve vas potičem na iskrenu i ustrajnu molitvu, posebno za one koji su već dotaknuti ovim zlom, ali i za sveukupno dobro naše Zajednice , koja, kao što znamo, u ovim globalnim gibanjima nije pogođena samo ovom nevoljom. Posebno je milosna prilika da ponovno vratimo molitvu u svoje obitelji.

Možda , uz Božju pomoć, i ovu nepriliku iskoristimo kao priliku da se malo snažnije povratimo onome što je uistinu u životu bitno: Bogu, Crkvi, vjeri; našim obiteljima i jedni drugima, ali i na jedan dublji način i sami sebi kao preduvjetu povratka i ostalim vrijednostima i bitnim životnim sadržajima.

Sve Vas imam u mislima i molitvi izražavajući tugu što, posebno u ovim danima, ne možemo zajedno sudjelovati u euharistijskom slavlju. Posebno mi je žao što ne ćemo moći pohoditi naše stare i bolesne, za koje još jednom pozivam , da ih posebno uključimo u naše molitve.

Zajedno s Odgovornima u našoj Zajednici potičem Vas na poštivanje svih naputaka i odredbi vezanih uz novonastalu situaciju.

U nadi da ćemo s Božjom pomoći, ali i razboritim ophođenjem s ovom pojavom – jer ne smijemo zaboraviti da je kao i u svemu drugome puno toga u našim rukama – prevladati ovu nevolju i iz nje izići kao bolji kršćani i bolji ljudi, na sve Vas zazivam Božji blagoslov i zagovor naših Zaštitnikâ: naše Nebeske Majke – Gospe od Gradine; sv. Mihovila i sv. Roka.

Predlažem i molim, da se svaki dan mole dolje navedene Litanije i molitva u čast sv. Roka.

 

Vaš župnik, don Ivan

 

Oznake ,