NOVA GENERACIJA: UZ MALU SVEČANOST 16 PRVAŠIĆA PRVI PUT SJELO U KLUPE NAŠE ŠKOLE

Murter - Kornati Razno

Nova generacija murterskih prvašića, njih 16, danas je prvi put sjelo u klupe naše Osnovne škole Murterski Škoji. Do petog razreda brižno i strpljivo će ih učiteljica Lucija Banov Markov naučiti sve što trebaju znati za nastavak svog školskog putovanja, a jutros je njima u čast održana mala tradicionalna svečanost koja im je, više manje, zaliječila tremu i uzbuđenje prvog dana škole.

– Dragi prvaši, dobrodošli u našu školu, dragi roditelji, dobrodošli i vi! Svakog momenta vi ste također dio ove škole, a neki od vas su prije, 20, 30 godina također sjedili u ovim klupama – rekla je ravnateljica Ivana Finka nakon hrvatske himne u izvedbi školskog zbora te im zaželila veseo početak školovanja uz nadu da će biti vrijedni i da će s užitkom stjecati nova znanja.

Učenice drugog razreda za svoje nove kolege otpjevale su pjesmu ‘Nije lako bubamarcu’, ‘trećaši’ su oduševili su svojim izvedbama dječjih murterskih plesova, cure iz četvrtog razreda pripremile su plesnu točku, a cure iz petog nekoliko recitala.

Tradicionalno, ulazak novih prvašića u školu popraćen je gromoglasnim pljeskom učenika viših razreda. Po dolasku u učionicu, nakon kratkog međusobnog upoznavanja, načelnik Toni Turčinov podjelio im  je, u ime Općine, prigodne poklone – kreativne kutije za likovno izražavanje i Dnevnik galeba Marka, slikovnicu murterke Martine Markov.