NOĆ MUZEJA 2022: U BETINSKOM MUZEJU ZANIMLJIV PROGRAM ZA DJECU I ODRASLE

Kultura Razno

Sedamnaesta po redu Noć muzeja u Hrvatskoj, održat će se u petak, 28. siječnja, a svi oni željni kulturnih sadržaja neće morati ‘potegnuti’ daleko jer je Muzej betinske drvene brodogradnje pripremio bogat program za sve uzraste.

Program događanja betinske Noći muzeja bit će prilagođen ovogodišnjoj temi ‘Između stvarnog i digitalnog’ s obzirom da se, kako pojašnjavaju, u ovo pandemijsko vrijeme velik dio muzejskih sadržaja preselio se u digitalne kanale komuniciranja, što je po svim analizama doprinijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja. No, s druge strane istinski i neposredni doživljaj muzejskog prostora ostao je nezamijenjiv, tako da su u Muzeju osim razgledavanja uz stručno vodstvo, uz poštivanje epidemioloških mjera ove godine pripremili i radionicu za najmlađe, ‘influencerski challenge’ i zabavni program.

– Za djecu vrtićke dobi pripremili smo kreativnu radionicu ‘Superjunaci u muzeju’. Starija djeca moći će se okušati u snimanju tik-tok i youtube videa i postati muzejski influenceri na jedan dan, a najuspješniji će dobiti super nagrade – kazali su iz Muzeja.

Također, Turistička zajednica Betine će u Noći muzeja promovirati svoju edukativnu aplikaciju ‘Explore Betina’ koja za cilj ima prezentaciju i promociju kulturne baštine i turističke ponude mjesta. Program će imati i svoj zabavni dio ispred muzeja – druženje, hranu i glazbu, a sve uz poštivanje epidemioloških mjera.

PROGRAM

18 -18.30 sati  – Razgledavanje stalnog postava uz stručno vodstvo

18.30 – 19.15 sati – Radionica za djecu vrtičke dobi – ‘Superjunaci u Muzeju’

19 -20 sati – POSTANI MUZEJSKI INFLUENSER – Aktivnost je namijenjena osnovnoškolcima. Pozivaju se da izrade kratka videa (za tik-tok ili youtube) kojima bi približili naš muzej i drvene brodove svojim vršnjacima koji ne žive na otoku Murteru. Potrebno je osmisliti i snimiti video uratke koji su informativni, ali i veseli i zabavni. Najuspješniji će biti nagrađeni.

20 – 21 sati – Promocija edukativne aplikacije ‘Explore Betina’

21 – 24 sata – Zabavni program