“NAŠA SLIKOVNICA”- MURTERSKI MALIŠANI ODRADILI ILUSTRACIJE, OČEKUJE SE PROMOCIJA!

Kultura Magazin Murter - Kornati

“Markova crtaonica”, projekt kreiran 30. ožujka 2020. godine, za murtersku djecu staru od 5-10 godina, današnjim desetim radom došao je do završetka prve faze- one stvaralačke, ilustratorske tijekom koje je nastalo na stotine likovnih radova. 

U drugoj fazi, očekuje nas oblikovano izdanje gdje će se naći radovi djece sudionika: Veronika i Agata Donđivić, Mana Jelić, Eva Šikić, Lana i Neo Turčinov, Korina Čokolić, Maja Turčinov, Rafaela Šikić, Marin Begić, Tia Juraga, Nela i Mia Lukin, Thomas Conway.

Projekt kojeg je osmislila murterska biologinja, Martina Markov, imao je za cilj olakšati mališanima da lakše prođu kroz sva razdoblja tijekom Covid-19 situacije u našoj državi.

Produkt “Markove crtaonice”, slikovnica je naziva “Naša slikovnica”- dječja literatura edukacijsko- zabavnog sadržaja i povijesni spomen podsjetnik na haranje Covid -19 u Hrvatskoj.

Da podsjetimo, glavni lik “Naše slikovnice” jest maloj čitalačkoj publici poznati murterski nestašni galeb Marko, lik iz niza prethodno nastalih slikovnica iste autorice, koji se nakon skitalačkih pohoda po Telašćici, Vranskom jezeru i rijeci Krki, zaželio svog doma u Murteru i druženja s mališanima, kojih ovog puta nije susreo u vrtićima, školi, njihovim dvorištima i na ulicama, kako bi to inače bio običaj.Epilog je naravno u konačnici sretan- pobjeda djece nad opasnim virusom i bezbrižno igranje i druženje- kao nekad.

U galeriji donosimo posljednju seriju radova iz desetog ilustratorskog zadatka: