NAJAVA ZA MURTERSKO LITO/MURTER SUMMER EVENTS 2020.

Kulturna događanja Murter - Kornati Murtersko lito Scena Turizam

“Murtersko lito- Murter Summer Events”, manifestacija koja se sastoji od niza glazbeno- kulturnih događanja u Murteru, a neslužbeno je započela “Danima Mađarske kulture”.Trajati će do rujna, ako epidemiološki uvjeti dozvole održavanje svih predviđenih programa.

Tendencija manifestacije “Murtersko lito”, koja nastaje u organizaciji TZO i Općine Murter Kornati, jest da cijelo mjesto postane velika pozornica, u koju su po lokacijama uključene plaže, trgovi, ulice. Nema kutka koji nije dotaknut atraktivnim programom, bilo da je u pitanju glazba, gostujuće predstave, umjetničke instalacije, teatar ili animacijski art performansi, a pravo to Murter izdiže tijekom ljeta na ljestvici top destinacija.

Ovog ljeta, kreiran je nešto skromniji program, prilagođen novonastalim epidemiološkim preporukama, pa je tako zakazano 27 događaja tijekom srpnja i 26 događaja tijekom kolovoza, te rujanski program vezan za “Dane latinskog idra”. Za veliku feštu povodom blagdana Male Gospu, 8. rujna, održat će se koncert grupe “Parni valjak”.

Jedanaestu godinu za redom se nastavlja i MMS „Murter Music Street“, koji centar mjesta od 22 sata pretvara u veliki zabavni noćni klub na otvorenom.

U najavi je 8 događanja, u razdoblju od 14.7- 23. 8., a nastupit će: “No stress”, “Joy”, “Dišpet”, “Fenix”, “Dobre vibracije”, “Lucky day” te DJ Bakula (studio 54).

Osim popularne koncertne scene, uslijedit će dva umjetnička performansa i tematska izložba “Murterske bake”, a sve to smješteno u autohtoni ambijent pitoresknih ulica i trgova. Nastup latino plesača “Lolita”, performans umjetnika s vatrom “Vodorige fire show”, tradicionalne manifestacije “Murterski pir” , “Noć Rimskog Colentuma”, “Dani latinskog idra”, trodnevni Festival slobodne glazbe, koncert klasične glazbe, nastupi dalmatinskih klapa te gostovanje kazališne predstave “Traži se suprug”, te novitet u programu “Slovenska noć”.

Za “Promenade”, glazbeno- scenski performans u kojem glazbenici zabavljaju goste koji se zateku na ulicama, trgovima i u restoranima, ovog ljeta zadužene su klape “Ultima” i “Levera”. Od sajmova na lokaciji Stare rive organizirana su gostovanja “Sajma lokalnih proizvoda” i “LAG- sajam”. U sportskom programu, izdvaja se 26- ta po redu atletska cestovna utrka, te tradicionalna “Škola u gajeti”, koju organizira udruga “Latinsko idro” za najmlađe.

Program za djecu i ovog ljeta uključuje dvije omiljenije radionice, one “Sporty-arty workshops” udruge SKUD Kreativac, radionicu “Eko srijeda” koju održava udruga “Argonauta” na plaži Čigrađa. “Crtićmanija”, projekcija crtića na plaži Luke donosi četiri projekcije, te gostovanje Klauna Šarenka i Čarobnih animatora predstavom “Čarobno ljeto” u srpnju i kolovozu.

Više o tijeku događanja možete svakodnevno pratiti u objavama na dvjema FB stanicama:

https://www.facebook.com/Murtersko-lito-Murter-Summer-Events-592016084606305/

https://www.facebook.com/Murter-Kornati-Tourist-Board-141014382642915/