NA GLAVIČINI RADNO- NAJIMPRESIVNIJA CESTA USKORO SIGURNA ZA KORIŠTENJE!

Korisne Informacije Magazin Murter - Kornati Općina Murter - Kornati

Posjetili smo lokalitet Glavičine- Kosirina koji je nakon vidikovca brda Raduč  jedno od fascinantnijih prirodnih bogatstava Murtera, posebno nakon izgradnje mreže biciklističkih od kad kao staza slovi kao top destinacija za biciklizam i relaksaciju, kako bi posvjedočili “stanju na terenu”. 

Nakon relaksirajućih mjera, koje su konkretno u Murteru donijele nastavak građevinskih radova od ponedjeljka, nastavlja se i sanacija na Glavičinama prema plaži Kosirina, koja je nastala od erozije tla usljed intezivnih oborinskih voda. Naime, prije nekoliko godina uređena cesta koja vlasnicima terena omogućuje nesmetan pristup i obrađivanje polja/maslinika, aktualna je i kao mreža biciklističke staze, koju rado posjeću žitelji otoka, kao i svi gosti Murtera.

Posjetili smo biciklirajući  lokalitet koji je nakon vidikovca brda Raduč  jedno od fascinantnijih prirodnih bogatstava Murtera, koje od izgradnje mreže biciklističkih staza slovi kao top destinacija za biciklizam i relaksaciju, kako bi posvjedočili “stanju na terenu”.

Mehanizacijom izvođača radova, koji su angažirani od strane Općine Murter- Kornati, radnim strojevima  obrta “Kobra- kop” iz Rogoznice, “pograbljane” su sve braze koje su cestu učinile rizičnom za ovjese  osobnih automobila i bicikliste. Valjak netom nakon bagera utiskuje površinu kako bi se cesta potpuno izgladila. Sami radovi su uskoro pri kraju, “cesta vidikovaca” je ugodna za vožnju, ostalo je još nekoliko manjih zahvata, koji su nažalost opstruirani radnom nezgodom.

Naime, u trenutku posjete lokaciji, jedan od radnih stojeva tijekom rada uspio je “nagaziti” na odbačen metalni ili stakleni predmet pri samom dnu uz plažu, te je zračnica kotača ekspoldirala i na svu sreću, niti jedan od djelatnika nije ozlijeđen obručem koji se samovoljno katapultirao u obližnje raslinje.

Kako saznajemo od vlasnika poduzeća “Kobra-kop”, Jere Gruje, koji nadzire sanaciju ceste, jedini servis za ovakvu vrstu oštećenja kotača nalazi se u Splitu, na redu je skidanje kotača, prijevoz kamionom u Split na servis.

No, bez obzira na ovu nezgodu sa sretnim krajem, svakako možete naredne lijepe dane iskoristiti za čišćenje svojih maslinika, ugodnu vožnju biciklom ili rekreativnu šetnju stazom kojom se s pravom ponosimo.